Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćeni u blizini kuće

Policija osujetila "filmsku" pljačku u Čazmi: S pištoljem, nožem, suzavcem i pajserom krenuli na usnulu obitelj

Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 5
Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 5 PU bjelovarsko-bilogorska
Aktualno Galerija Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 4 Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 4 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 5 Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 5 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 3 Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 3 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 2 Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 2 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska +0 Osujećena pljačka u Čazmi (Foto: PU bjelovarsko-bilogorska) - 1 Galerija 1/5 >>
Interventna policija uhvatila je dvojicu pljačkaša koji su krenuli u noći napasti obitelj i ukrasti im poveći iznos novca iz metalnog sefa.

Policajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su proveli kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljanina starosne dobi od 39 do 56 godina zbog sumnje da su pokušali počiniti razbojništvo, odnosno da su pomogli u počinjenju tog kaznenog djela. Sve se dogodilo na štetu višečlane obitelji s adresom stanovanja na području grada Čazme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Ilustracija Traže ga Pljačka u Zagrebu: Razbojnik upao u Finu i odnio novac

Prema unaprijed stvorenom dogovoru dvojica osumnjičenika su tijekom svibnja i lipnja prikupljali podatke o članovima obitelji koji žive zajedno u obiteljskoj kući u kojem se planiralo počiniti kazneno djelo, njihovim navikama i izbivanju iz doma. Imali su informaciju i o većoj količini novca koja se nalazi u metalnom sefu.

Također, prikupljali su i podatke o rasporedu prostorija unutar obiteljske kuće, o mogućnostima neopaženog i nasilnog ulaska u obiteljsku kuću, kao i druge podatke koji su imali za cilj olakšati i pomoći drugoj dvojici osumnjičenika počinjenje kaznenog djela.

Tijekom tog istog perioda druga dvojica osumnjičenika su na području grada Zagreba pripremali izvršenje kaznenog djela, dok su u izvršenje kaznenog djela krenuli tako što su osobnim automobilom marke i tipa Opel Omega, koji nikada nije bio registriran u RH, a na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake u četvrtak oko 01:00 došli na područje grada Čazme.

Automobil su parkirali nekoliko stotina metara od obiteljskog doma žrtava kaznenog djela, na skrovitom mjestu nasipa rijeke Česme. Nakon toga su se pješice uputili prema stražnjoj strani obiteljske kuće s namjerom da nasilno i neopaženo provale u obiteljsku kuću pomoću aluminijskih trodijelnih ljestvi i uz korištenje alata pogodnog za provaljivanje.

Krenulil na obitelj i sef

Namjera im je bila da u prostorijama kuće uz uporabu sile i prijetnje, odnosno korištenjem vatrenog i hladnog oružja od ukućana oduzmu novac.

Od strane policajaca Interventne jedinice Bjelovar osumnjičenici su uočeni kada su se približavali obiteljskoj kući žrtava kaznenog djela, a na izdanu naredbu policajaca da se zaustave dali su se u bijeg.

Tom su prilikom u šipražje odbacili aluminijske ljestve, dok su torbu s oružjem i alatom odbacili u rijeku Česmu, koju su preplivali i prikrili se na desnoj obali rijeke Česme u blizini mjesta Dereza.

Istim putem za njima su u traganje krenuli policajci Interventne jedinice. Zatekli su ih i uhitili uz uporabu sredstava prisile s obzirom da su obojica osumnjičenika pružali aktivan otpor.

Jedan zadobio tjelesne ozljede

Uhićenici su privedeni u prostorije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, dok im je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Bjelovar te je utvrđeno da je jedan od uhićenika zadobio tjelesne ozljede.

Tijekom očevida na prostoru na kojem su uočeni i uhićeni, a uz pomoć ronioca Antiterorističke jedinice Lučko u koritu rijeke Česme pronađena je torba u kojoj se nalazio jedan pištolj, jedan sklopivi nož dužine oštrice 9,5 cm, jedna metalna teleskopska palica, sprej s nadražljivom tvari, više desetaka plastičnih vezica, ljepljiva traka, više komada odvijača i metalna poluga tzv. pajser.

Dvojica osumnjičenih koji su pomogli u počinjenu kaznenog djela razbojništva pronađeni su i uhićeni istog dana, te su sva četvorica nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedena, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Bjelovaru.

Načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske je temeljem izvješća o okolnostima uporabe sredstava prisile donio ocjenu da su policijski službenici sredstva prisile uporabili opravdano i zakonito.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene