Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPALI U PUNI RESTORAN

VIDEO Policija objavila zastrašujuće snimke: Iznuđivači natjerali žrtvu da sebi kopa grob

Uhićenja u restoranu
Uhićenja u restoranu Foto: PU zagrebačka/Screenshot
Zagrebačka policija u petak je objavila snimku uhićenja osumnjičenih muškaraca te groba koji je pod prijetnjom iskopala žrtva njihove iznude. Zbog tog kaznenog djela uhićena su trojica.

Nakon što je zagrebačka policija priopćila kako su zbog iznude i otmice uhićena trojica muškaraca u dobi od 53, 42 i 43 godine, u petak je objavljena je i snimka MUP-a s grobom, koji je sebi iskopala žrtva iznude, uz prijetnju osumnjičenih.

Također, objavljena je i snimka uhićenja osumnjičenih tijekom primopredaje.

Prema policijskim navodima, sumnja se da su se krajem travnja 2022. godine u namjeri ostvarivanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni (53 i 32) prema dogovoru našli s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice te su ga uz prijetnju oružjem prisilili na ulazak u automobil, a zatim su se sva trojica vozilom uputila na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stresan posao Uznemirujući prizori: Mama pomoću aplikacije pronašla otetog sina, a policija objavila snimku akcije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UHIĆENO TROJE LJUDI Pronađena oteta djevojčica nestala prije tri godine: Skrivali je u malom i hladnom sobičku ispod stepenica

"Za vrijeme putovanja, osumnjičeni su prijeteći vatrenim oružjem kod oštećenog izazivali strah i bojazan za vlastiti život da bi po dolasku na adresu prebivališta osumnjičenog 42-godišnjaka posjeli u drugi automobil u koji su ušli i svi osumnjičeni te se vozilom uputili na obližnje izolirano područje.

Po dolasku osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život", navodi policija.

 

Nakon određenog vremena, verbalnih i fizičkih napada na oštećenog, osumnjičeni 32-godišnjak je predložio "svojim prijateljima" da puste oštećenog u vjeri da može prikupiti novac koji od njega potražuju te su ga uz nastavak ponižavanja prisilili da uđe u prtljažnik vozila kojim su se dovezli te su se vratili nazad do auta kojim su došli do Zagorja, a u kojem su se dvojica osumnjičenih i oštećeni vratili na područje Zagreb gdje su ga pustili.

Za vrijeme vožnje prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku postavljajući mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. Idućeg dana, oštećeni je pribavio zatraženi novčani iznos i donio ga na dogovoreno mjesto, u restoran na  Črnomercu, gdje su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca. Zagrebački policajci tijekom primopredaje su uhitili četvoricu muškaraca, dok je na području Policijske uprave krapinsko-zagorske uhićen jedan osumnjičenik.

Tijekom provedenom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako dvojica uhićenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima nisu počinitelji kaznenih djela, pa su pušteni na slobodu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene