Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenje u Varaždinu

Gospodarski kriminal: 52-godišnjak stekao protupravnu korist od dvadesetak milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su dio kriminalističkog istraživanja nad 52-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela u gospodarskom poslovanju.

Pretpostavlja se da se radi o D. P., direktoru i vlasniku Meteror grupe, piše Aktualno.hr. Sumnja se da je kao odgovorna osoba tog trgovačkog društva sa sjedištem u Varaždinu, s ciljem da sebi i drugom, povezanom trgovačkom društvu, pribavi znatnu imovinsku korist, od početka studenog 2011. godine do veljače ove godine, u ime trgovačkog društva sklopio više ugovora o kupoprodaji nekretnina, kojima je to trgovačko društvo prodalo njemu osobno i spomenutom drugom trgovačkom društvu više nekretnina.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Ugovorima je određivao kupoprodajne cijene u iznosima za koje je znao da su znatno niže od cijena po kojima ih prvo trgovačko društvo steklo, te niže i od njihove tržišne vrijednosti. Tako ugovorene iznose nije plaćao, već ih je prebijao na način da je za iznos ugovorene cijene smanjivao svoje potraživanje od prvog društva, koje je imao s osnova pozajmica danih društvu. Ostvario je tako protupravnu imovinsku korist od oko 5 650 000 kuna.

>> Je li redu dobiti uvjetnu kaznu od 11 mjeseci za milijunski kriminal?

Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva počinio više kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju na štetu u četiri trgovačka društva sa sjedištem u Varaždinu, Kastvu i Zagrebu. Time je pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 3 920 000 kuna.

Također, postoji sumnja da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske uskratio pripadajuća sredstva u iznosu od oko 15 100 000 kuna. Kako se također sumnja, navedeni je otuđivao imovinu svojeg trgovačkog društva pa je tako stvorio trošak društvu u iznosu od oko 18 000 000 kuna.

Uz kaznenu prijavu za kaznena djela Zlouporabe položaja i ovlasti, Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, 52-godišnjak je u pritvoru.  kriminalističko istražuivanje se nastavlja jer postoji sumnja da je 52-godišnjak počinio još neka kaznena djela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene