Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHIĆENO TROJE LJUDI

Pronađena oteta djevojčica nestala prije tri godine: Skrivali je u malom i hladnom sobičku ispod stepenica

Policajci su pronašli djevojčicu koju su 2019. godine oteli njezini biološki roditelji nakon što su izgubili skrbništvo nad djevojčicom.

Djevojčicu Paislee Shultis (6) nitko nije vidio od srpnja 2019. godine, a sada je pronađena u gradu Saugerties u američkoj saveznoj državi New York. Dobrog je zdravlja i sada je ponovno sa svojim zakonskim skrbnikom i starijom sestrom, priopćila je policija. Njezini roditelji, koji nisu bili staratelji, optuženi su za miješanje u skrbništvo i ugrožavanje dobrobiti djeteta. Nestanak djevojčice prijavljen je 2019. godine. Tada je imala četiri godine.

Vlasti su tada vjerovale da su je oteli njezini roditelji Kimberly Cooper i Kirk Shultis Jr. Nakon što je policiji stigla dojava da je djevojčica skrivena u kući u gradu Saugerties, policija je krenula u pretragu kuće, javlja BBC.

Nešto više od sat vremena od početka pretrage kuće jedan od detektiva je primijetio kako su stepenice koje vode u podrum kuće čudno konstruirane.

Policajac je kroz pukotinu na stubištu uočio mali komad deke. Kolege i on morali su upotrijebiti alat kako bi uklonili nekoliko drvenih stepenica i tad su ugledali par sićušnih stopala.

Nakon što je uklonjeno još nekoliko stepenica, otkrili su i njezinu otmičarku. Paislee i 33-godišnja žena skrivale su se u maloj, hladnoj i mokroj sobi ispod stepenica. Srećom, djevojčica je izgledala kao da je dobroga zdravlja, izvijestila je policija, javlja Sky News.

Žena i dva muškarca iz kuće uhićeni su i optuženi zbog ugrožavanja dobrobiti djeteta. Oni su pušteni da se brane sa slobode, dok je majka djevojčice ostala u pritvoru. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene