Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KVART BOROVJE

DNEVNIK.hr izvijestio o pokušaju otmice djeteta u Zagrebu, a sada se oglasila i policija: "Na temelju dosad prikupljenih informacija..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DNEVNIK.hr je u utorak izvijestio o navodnom pokušaju otmice 10-godišnje djevojčice nakon što se vratila iz škole. Policija nam je potvrdila da prikupljaju podatke, a danas su objavili i što je utvrđeno.

Zagrebačka policija je, zbog povećanog interesa javnosti vezano uz pokušaj otmice djeteta na zagrebačkom Borovju, odlučila javno objaviti što su dosad prikupili u istrazi.

"Na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta", naveli su.

Podsjetimo, o tom slučaju pisali smo u utorak. Naime, djevojčica se, prema riječima njezine majke, nakon škole uputila kući te ju je na cesti nepoznati muškarac pokušao namamiti u vozilo. Ona, srećom, nije poslušala. Kada je došla kući i ispričala roditeljima što se dogodilo, pozvali su policiju i obavijestili školu o navedenom događaju.

Policija napominje da "u ovom trenutku nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti te ujedno ističemo kako tijekom ove godine nije zabilježen niti jedan drugi sličan slučaj".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedan mlađi od 14 godina Detalji policijske potjere: Maloljetnici ukrali auto pa se zabili u drvo. Onda su ukrali drugi i zakucali ga u - novo drvo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna policija potvrdila događaj U Zagrebu nepoznati muškarac pokušao oteti 10-godišnjakinju? "Srećom pa je moja kći samo nastavila hodati"

"Periodički se u javnom prostoru pojave informacije o sumnjivom kombiju te do sada takve informacije nisu bile utemeljene. Ove se informacije vrlo brzo prošire putem društvenih mreža, potaknuti motivima roditelja da prošire takve informacije s ciljem prevencije i dodatnog upozorenja drugih, iako u tom trenutku nisu bile provjerene", dodali su iz PU zagrebačke.


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene