Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka zgrozila javnost

Nasilnici iz Kaštela: Policija objavila detalje odvratnog zlostavljanja koje je užasnulo Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snimke koja je šokirala hrvatsku javnost, splitska policija objavila je detalje zlostavljanja mladića s poteškoćama u razvoju.

Splitska policija objavila je kako završila kriminalističko istraživanje nad mladićima koji su u Kaštelu maltretirali mladića s poteškoćama u razvoju. Snimka zlostavljanja zgrozila je javnost,.

Pročitajte i ovo Ilustracija u bolnici Umro hrvatski povratnik koji je pretučen u Republici Srpskoj: Pokušao je spriječiti krađu drva Ilustracija Pod utjecajem alkohola Uhićeni zbog nasilja pa na blagdan ponovno napali: Ovaj put žrtve su bile 15-godišnjak i majka

Istraživanje je dovršeno nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom.

"Oni su 22. kolovoza u Kaštel Štafiliću s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese 2000 kuna", javlja policija.

Tukli su ga, udarali po tijelu i po glavi. Policija javlja kako je pretučeni mladić, kako bi podimirio navedeni dug, 23. kolovoza maloljetniku predao i motor, koji mu je ovaj vratio, navodeći mu kako više nema dugova.

"Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu", kažu u policiji i dodaju kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela iznuda  i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja.

Zlostavljani mladić detaljno je za 24sata opisao kako su ga uzeli "u žrvanj".

"Trebao sam ići s njima u Sinj na Veliku Gospu, dogovorili smo se da svatko od nas ponese po 200 kuna za piće, pečenje i gorivo. Ja sam taj dan trebao imati 200 kuna, ali nisam ih dobio. Ipak sam otišao s njima, oni su me počastili i vratili kući. Prošle subote su me dočekali i tražili dvije tisuće kuna", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene