Vršnjačko nasilje
Vršnjačko nasilje Foto: Screenshot/YouTube

Nakon snimke koja je šokirala hrvatsku javnost, splitska policija objavila je detalje zlostavljanja mladića s poteškoćama u razvoju.


Splitska policija objavila je kako završila kriminalističko istraživanje nad mladićima koji su u Kaštelu maltretirali mladića s poteškoćama u razvoju. Snimka zlostavljanja zgrozila je javnost,.

Vezani članci Suzavac, ilustracija Policajci devetogodišnjakinji stavili lisice i pošpricali je suzavcem: ''Ponašaš se kao dijete! Ovo ti je posljednja šansa'' Slika nije dostupna Zagreb: Muškarac nakon svađe pretukao 19-godišnjakinju i teško je ozlijedio

Istraživanje je dovršeno nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom.

"Oni su 22. kolovoza u Kaštel Štafiliću s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese 2000 kuna", javlja policija.

Tukli su ga, udarali po tijelu i po glavi. Policija javlja kako je pretučeni mladić, kako bi podimirio navedeni dug, 23. kolovoza maloljetniku predao i motor, koji mu je ovaj vratio, navodeći mu kako više nema dugova.

"Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu", kažu u policiji i dodaju kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela iznuda  i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja.

Zlostavljani mladić detaljno je za 24sata opisao kako su ga uzeli "u žrvanj".

"Trebao sam ići s njima u Sinj na Veliku Gospu, dogovorili smo se da svatko od nas ponese po 200 kuna za piće, pečenje i gorivo. Ja sam taj dan trebao imati 200 kuna, ali nisam ih dobio. Ipak sam otišao s njima, oni su me počastili i vratili kući. Prošle subote su me dočekali i tražili dvije tisuće kuna", rekao je.