Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas kod Gospića

Policija o prometnoj nesreći na autocesti: Poznato koliku bi kaznu mogao dobiti vozač kombija

Aktualno Galerija Nikola Karić, prometna policija - 1 Nikola Karić, prometna policija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Karić, prometna policija - 2 Nikola Karić, prometna policija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća na A1 Nesreća na A1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
U stravičnoj nesreći na autocesti A1 kod Gospića poginula su dva muškarca na motociklu, a vozač koji je pobjegao u međuvremenu je došao u policiju u pratnji odvjetnika.

Najnovije informacije o prometnoj nesreći u Gospiću donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Policija tek treba utvrditi i provjeriti istinitost onoga što je rekao 22-godišnji mladić koji se ušetao u policijsku postaju u Gospiću u pratnji ne jednoga, nego dvojice odvjetnika. Treba provesti brojna kriminalistička vještačenja", rekao je Mikić na početku.

Razgovarao je s voditeljem poslova prometne policije PU ličko-senjske Nikolom Karićem. Upitan je zna li se identitet poginulih osoba.

"Policija je s DORH-om potvrdila identitet dvaju državljana Nepala, jedan ima 26, a jedan 24 godine, a nalazili su se na privremenom radu, odnosno privremenom boravku u RH", rekao je.

Pročitajte i ovo Slučaj u Petrovoj bolnici - 9 Večeras u Provjerenom Specijalizantica na UZV-u nije vidjela fetus pa trudnici dala lijek koji se daje nakon spontanog pobačaja: Nakon dva tjedna uslijedio je šok

Sa svojim motorom smjeli su biti na autocesti, dodao je Karić te objasnio što je uzrok prometne nesreće.

"Do prometne je nesreće došlo jer se vozač kombija kretao autocestom i zbog neprilagođene brzine i atmosferskih prilika udario je motocikl u zadnju stranu", rekao je.

Vozač koji je stigao u gospićku postaju rekao je da nije bježao, naglasio je Mikić. "Svaki vozač, odnosno sudionik prometne nesreće mora ostati na mjestu prometne nesreće, u slučaju da ima povrijeđenih osoba pružiti im pomoć, razmijeniti podatke s oštećenima, a u ovom slučaju vozač motornog vozila nije dočekao policiju na mjestu događaja", odgovorio je na to Karić.

Karić je upitan je li policija sigurna da je muškarac koji se prijavio u policiju - vozač kombija.

"Policija zajedno s DORH-om poduzima razna vještačenja. Pokušat ćemo na temelju DNK-a i DKT tragova (daktiloskopskog vještačenja) dokazati prisustvo navedenog mladića u vozilu", rekao je i dodao da ne može iznositi detalje o tome kako je nestao s mjesta nesreće.

Prema statistikama, na području RH zabilježeno je 20 slučajeva da oni koji skrive prometnu nesreću pobjegnu s mjesta događaja, dok su u PU ličko-senjskoj zabilježena dva slučaja u 10 mjeseci.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednica vanjske politike na Dnevniku Nove TV Samit EU Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Jasno se vidjelo da unutar vijeća i unutar zemalja članica ne postoji suglasnost oko situacije na Bliskom istoku"

Prometnu nesreću kod Gospića okarakterizirat će kao kazneno djelo izazivanje prometne nesreće za koju je predviđena kazna od tri do 12 godina, kao i kazneno djelo nepružanja pomoći, za što je predviđena kazna do tri godine, pojasnio je Karić.

"Policija ispituje osumnjičenika, u roku od 24 sata dovodi ga u pritvorsku jedinicu, zatim ide na DORH, a dalje DORH predlaže sucu istrage istražni zatvor", zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene