Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda BBB-ovcu

Policajcu na stadionu izbio oko i dobio 4 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys danas je nepravomoćno osuđen na četiri godine maloljetničkog zatvora zbog bacanja topovskog udara na maksimirskom stadionu od kojega je lani u svibnju policajac Kristijan Trokter ostao bez oka.

21-godišnjak je osuđen zbog općesopasne radnje, napada na službenu osobu i remećenja javnog reda i mira, a sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda produljilo mu je pritvor pa je iz sudnice izveden s lisicama na rukama.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Užas u Vukovaru BBB-ovci se oglasili prvi put od premlaćivanja maloljetnika: "Zbog sustavnog demoniziranja dužni smo nešto reći..." Vukovar Nakon divljačkog napada Vukovarci pripremaju prosvjed: "Sad je dosta, godinama nas teroriziraju! Neka se međusobno tuku, a mi ćemo pokupiti ostatke"

S obzirom da je u trenutku počinjenja kaznenog djela mladić napunio 20 godina sud je prihvatio savjet socijalnih službi da mu se sudi po Zakonu o sudovima za mladež.

>> VIDEO: 'Život ide dalje, pomirio sam se da nemam oko'

Mladić je tijekom suđenja negirao da je na tribini tijekom nereda na utakmici Dinamo-Hajduk bacio topovski udar od kojega je 34-godišnji varaždinski policajac ostao bez oka.

Opravdavao se da je umjetnik i da nije bacio topovski udar

Tvrdio je da je bacao baklje i stolce zbog čega su pregledavane policijske snimke sa stadiona, no ni na jednoj se nije vidjelo lice osobe koja je bacila topovski udar. Sutkinja je njegove tvrdnje odbacila rekavši da se na snimkama jasno vidi što je sve bacao i na koga.

Osim što je odbacio optužbe da je bacio topovski udar mladić se na suđenju pravdao da je umjetnik, glumac i glazbenik. Sutkinja mu je na to odgovorila da prema svemu što su na snimkama imali prilike vidjeti je samo to da je nasilnik.

Također, u sudskom izvješću stoji da je sud svaki puta bio zgrožen prilikom pregledavanja snimki. Dodaje se kakoje 21-godišnjak neopravdano nasrnuo na policiju skrivajući se iza maske, a oko njega je bilo i roditelja s djecom, što se moglo vidjeti i na snimljenim materijalima.

Nije prvi puta na sudu

Osuđen je na temelju snimki iz kojih se vidi zapanjujući stupanj nasilništva, izjavila je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Sanja Mazalin, obrazlažući četverogodišnju kaznu maloljetničkog zatvora.

Sutkinja je kazala da se optuženik u svojoj obrani pokušao predstaviti kao miran i umjetnički nastrojen mladić koji ne trpi nepravdu, no na policijskim snimkama sjeverne tribine maksimirskog stadiona ništa od toga nije vidljivo. 'Detaljni smo pregledali svaki segment snimki i bili zgroženi količinom agresije koju je iskazao bacajući otrgnute stolice i pirotehnička sredstva na interventne policajce', ustvrdila je sutkinja.

U obzir je uzeto i da se protiv njega vodi još jedan kazneni postupak u Zlataru zbog nasilničkog ponašanja. Također, mladić je više puta prekršajno kažnjavan zbog nošenja bengalki. Njegov odvjetnik je zbog nezadovoljstva previsokom kaznom najavio žalbu o kojoj će se sud očitovati u roku od 15 dana. (Hina/ A.E./T.Š.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene