Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepokolebljiv duh

VIDEO: 'Život ide dalje, pomirio sam se da nemam oko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristijan Trokter, koji je osiguravajući utakmicu Dinamo-Hajduk ostao bez oka, vratio se kući iz bolnice.

U varaždinskom mjestu Leštakovec 33-godišnjeg policajca posjetila ga je naša ekipa.'Život ide dalje, ne? Pomirio sam se s tim da nemam oka', rekao nam je ranjeni policajac Kristijan. Bez oka, ali prepun volje za životom, ozlijeđeni Kristijan, napokon je sa svojom obitelji, sretan i ponosan. 'Stvarno imam prekrasnu obitelj, prijatelje, kolege s posla, pa to je...kad ti se nešto takvo dogodi, onda vidiš da u životu imaš predivne prijatelje, zaključio je.

>> Osumnjičenom za napad na policajca jednomjesečni pritvor

>> 'Moj sin nije izbio oko policajcu, on se bavi glumom'

>> Ranjeni policajac: Nemam ništa protiv navijača!

Iako će mu oporavak trajati mjesecima, Kristijan već sada ima puno planova za budućnost. Subotnjeg nereda ne želi se prisjećati. 'Ja nisam svijest izgubio. Dosta se dobro osjećam. Jedan dio koliko znam, ...da me jako zapeklo...svjetlost. Ja sam u prvom trenu mislio da mi pola glave fali. Ali kažem, imao sam sreću, nije tak strašno kako sam ja mislio da izgleda', pojasnio je Kristijan. 20-godišnjem sumnjivcu kojeg je policija privela prije tri dana, ne želi suditi. Sud mu je odredio jednomjesečni pritvor.

'Dečki su odradili svoj dio posla. Navodno da imaju snimku. Sad je sve na sudstvu. Gledajte, sud mora dokazati da je on kriv i osuditi ga primjerenom kaznom za ovo djelo koje je on napravio', zaključio je ranjeni policajac. Komad topovskog udara koji mu je doletio pod vizir te subote, promijenio mu je život. Trenutačno ima privremenu protezu na oku, a čeka ga još jedna estetska operacija i mjeseci oporavka. Priznaje da ima problema sa stepenicama, ali ne dozvoljava da ga to smete.

Kristijan je do sad osiguravao na stotine utakmica. Policijsku značku ponosno nosi već 14 godina. Iako bez oka, o odlasku iz policije ne želi razmišljati. To je, kaže, njegov poziv. Supruga, djeca, roditelji, prijatelji, kolege s posla, potporu ima iz cijele Hrvatske. No, osmijeh dviju kćerkica koje su neprestano uz tatu, najveći su mu pokretač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene