Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVA U ZAGREBU

Život s monstrumom: Podignuta optužnica protiv 48-godišnjaka. Djevojku zatočio, tjerao je da krade, napao je skalpelom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 48-godišnjeg muškarca koji je zatočio djevojku s kojom je bio u vezi, zlostavljao je, tjerao na krađe i pokušao je ubiti.

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 48-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog trgovanja ljudima i pokušaja ubojstva jer je maltretirao djevojku s kojom je živio, tjerao na krađe i uzimao sav novac, a onda je pokušao ubiti skalpelom, priopćeno je iz ŽDO-a.

Muškarcu se stavlja na teret da je od lipnja 2020. godine do 7. rujna 2021. na adresama njegova stanovanja u Zagrebu nakon što je stupio u ljubavnu vezu s oštećenicom i počeo živjeti s njom, iskorištavao njezino loše financijsko stanje, svakodnevno je fizički i verbalno zlostavljao, vrijeđao i prijetio ubojstvom nje i članova njezine obitelji.

Prema navodima optužnice, oduzeo je djevojci mobitel i zaključavao je u stanu te uz prijetnju oružjem zatražio da njezina majka pošalje novac. Tada joj je taj novac - nekih 20.000 kuna, uzeo.

Također, muškarca se tereti da je djevojku odvodio u razne trgovačke centre i trgovine na području Zagreba, gdje je ona, po njegovoj uputi i u strahu od njega, otuđivala razne artikle koje bi mu predavala, a on bi tako pribavljenu robu prodavao trećim osobama i dobiveni novac zadržavao za sebe.

"Jedne večeri u rujnu ove godine 23:30 sati u Zagrebu, fizički je napao djevojku, više puta je udario po glavi i čupao za kosu, a kada je ona, u bijegu od njega utrčala u jedan lokal, sustigao je te u cilju da je liši života, nasrnuo na nju skalpelom te joj zadao više reznih rana po tijelu. Jedan gost lokala spriječio je okrivljenikov daljnji napad na oštećenicu", navodi se u priopćenju iz ŽDO-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 6 mučna svjedočanstva Potresne ispovijesti žrtava: Slovi kao markantan i simpatičan, a siluje maloljetnice - ''Imaš super usta, baš za pušenje''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mladići uhićeni Užas u Dalmaciji: Dvojica 19-godišnjaka zarobila maloljetnicu i seksualno ju zlostavljali

Tužiteljstvo je predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene