Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje uhićenih

Osijek: Desetak osoba i tvrtki oštetili za 3,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe jučer su privedene u Istražni centar osječkog Županijskog suda zbog osnovane sumnje da su počinjenjem kaznenih djela gospodarskog kriminala oštetili državni proračun te više desetaka pravnih i fizičkih osoba za oko 3,5 milijuna kuna, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je sedam fizičkih i jedna pravna osoba počinilo kaznena djela prijevare, zlouporabe stečaja, pogodovanja vjerovnicima te prijevare u gospodarskom poslovanju. Tim kaznenim djelima oštećeno je više desetaka pravnih i nekoliko fizičkih osoba te državni proračun za oko 3,5 milijuna kuna.

Neslužbeno se doznaje da je jedan od osumnjičenika, koji osim hrvatskog ima i srbijansko državljanstvo, u Hrvatskoj osnovao tvrtku preko koje je naručivao različitu robu, koja nikada nije plaćena. Također se doznaje da bi se kriminalistička istraga mogla proširiti na nekoliko županija.

Tri osumnjičenika jučer su uz kaznenu prijavu privedena u Istražni centar osječkog Županijskog suda.

Kriminalistička istraga se nastavlja. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene