Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena optužnica

Odvjetnik optužen za teško ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je potvrdilo optužnicu protiv odvjetnika Darka Zadre koji je sredinom rujna ove godine u sportskoj kladionici na Trešnjevci, u neubrojivom stanju zbog tipične kokainske psihoze ubio 38-godišnjeg Zagrepčanina.

Zadro je optužen da je 14. rujna oko 12,30 sati ušao u kladionicu u Trakošćanskoj ulici i bez razloga i povoda iz revolvera s dva metra udaljenosti ispalio hitac u glavu i ubio 47-godišnjaka koji je ispunjavao listić. U tužiteljstvu kažu da je Zadro bio u neubrojivom stanju zbog tipične kokainske psihoze, zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom.

Odvjetnik je optužen i da je ugrozio život službenice u kladionicu i dostavljača robe kojega je okrznuo hitac po desnom laktu, a tereti ga se i za zlouporabu droga jer je u rujnu nabavio neutvrđenu količinu kokaina. Dan nakon ubojstva policija je u njegovu stanu u Zagrebu, u istoj zgradi u kojoj je i kladionica, pronašla 3,27 grama kokaina.

Optužnica protiv Zadre podignuta je krajem studenog, kada mu je do završetka postupka produljen istražni zatvor. Odvjetnik Zadro otprije je poznat u javnosti po mnogim izgredima. Prije dvije godine prijetio je da će se baciti s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj ženi, majci i ocu.

U Poreču je na njega ispred istoimenog hotela 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić nakon kratke prepirke i naguravanja. Odvjetnik je tada ranjen u trbuh, a bio je pod utjecajem kokaina i alkohola. Napadač je na suđenju oslobođen optužbe jer je pucao u samoobrani. Zadro je zastupao i Mirjanu Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a njezin muž - ubijeni novinar Ivo Pukanićem tada je tvrdio da je Zadro njezin glavni dobavljač kokaina. (Hina)

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene