Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnici traže poništenje priznjanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici Dina Dragičevića, osumnjičenog za ubojstvo damira šuće, uputit će žalbu Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu na okolnosti priznanja ubojstva njihova branjenika.

U žalbi navode kako Dragičevićevo priznanje ubojstva nema uporište u zakonu, jer mu, tvrde, policija nije imala pravo nametati odvjetnika tijekom saslušanja.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Mario Banožić Neobični uvjeti Banožić je policiji dao iskaz u posebnim uvjetima? Djelatnici nisu smjeli iz ureda, zabranili korištenje lifta

U policiji smatraju kako je to dovoljan dokaz i u sudskom postupku. 

'Policija ne može za najteža kaznena djela na svoju ruku angažirati odvjetnika uhićebnoj osobi u fazi predistražnog postupka, nego to može učiniti samo istražni sudac', izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Dragičevićev odvjetnik Dragan Mijoč. 

>> Prijatelj priznao: 'Ubio sam ga slučajno'

>> Damira ubili najbolji prijatelj i njegov otac?

>> Uhićen ubojica Damira Šuće? 

>> Damir Šuća žrtva klasične likvidacije, koristoljublje isključeno

>> Mladić pronađen mrtav, sumnja se na ubojstvo

>> Nestao 19-godišnji mladić

No na sudu tvrde kako će, ukoliko je sve obavljeno po propisima, tj. ako je Dragičević upoznat sa svojim pravima tijekom ispitivanja, njegov iskaz najvjerojatnije ostati kao pravovaljan dokaz.

Sestra Dina Dragičevića, Petra, kaže kako je obitelj ogorčena napisima u medijima, te kako njezin brat nije navodno ubio svog slučajnog prijatelja, već kako je to zaista bilo tako. 

Ipak poslijednju riječ o tome dat će vještak balističar, koji će prema tragovima baruta pronađenima na rukama i Dina i Damira, odrediti u kakvom su položaju bili, te tko je držao oružje u trenutku hica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene