Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog teškog ubojstva Antonije Bilić dobio je maksimalnih 40 godina zatvora, a premda je njegova odvjetnica po službenoj dužnosti podnijela žalbu, on se tome usprotivio pa je žalba poništena.


Dragan Paravinja povukao je žalbu svoje odvjetnice na lanjsku presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne Antonije Bilić iz Drniša te pokušaja silovanja još jedne djevojke, potvrdio je danas glasnogovornik Županijskoga suda Branko Ivić.

>> Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO KRIV JE! Paravinja osuđen na 40 godina: Bahato napustio sudnicu Slika nije dostupna Hoće li dati korisne informacije: Paravinja se sutra obraća sudu

Braniteljica Dragana Paravinje po službenoj dužnosti Ankica Giljanović, rekao je Ivić, u zakonskom roku podnijela je žalbu na prvostupanjsku presudu, ali se Paravinja, također poštujući zakonski rok, usprotivio podnošenju žalbe na presudu. U skladu s njegovim protivljenjem, predsjednica sudbenog vijeća žalbu njegove odvjetnice ocijenila je nedopuštenom, rekao je Ivić.

No, dodao je Ivić, Paravinja se u međuvremenu predomislio te je uložio žalbu na odluku predsjednice sudbenog vijeća, koja je žalbu njegove odvjetnice ocijenila nedopuštenom. Ta je žalba, zaključio je glasnogovornik suda, u fazi rješavanja.

Dragan Paravinja osuđen je jer je u sudskom postupku dokazano da je 7. lipnja 2011. na mostu preko Čikole u Drnišu u svoj kamion ukrcao Antoniju Bilić, koju je nakon toga ubio i bacio.

Više od godinu dana trajala je uzaludna potraga za maloljetnicom, čije su posmrtne ostatke konačno pronašli 27. studenoga prošle godine na kamionskom ugibalištu u blizini Josipdola.

Antonia je pokopana 5. prosinca na drniškome gradskom groblju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook