Prometna nesreća (Arhiva: Ivanka Suta/24sata)
Prometna nesreća (Arhiva: Ivanka Suta/24sata)

Policija je objavila detalje okolnosti u kojima se u petak dogodila teška prometna nesreći na Pelješcu, u kojoj je smrtno stradao muškarac.


Do prometne nesreće u petak oko 19 sati, u blizini mjesta Kučište na Pelješcu je došlo kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se u pravcu Orebića.

Vezani članci Očevid, ilustracija Crno jutro u Zagrebu: Biciklist preminuo nakon što je na njega naletio automobil Sergej Trifunović Srpski glumac ponovno divljao po cesti, autom se zabio u vozilo ispred sebe

Zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju ceste, izlaskom iz desnog oštrog nepreglednog zavoja, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smijera upravljao 60-godišnjak koji je smrtno stradao na mjestu događaja.

Lakše tjelesne ozlijede zadobio je 24-godišnji vozač i njegov 27-godišnji suputnik.

Za vrijeme trajanja očevida, kojim je rukovodila zamjenica državnog odvjetnika, promet na tom dijelu ceste bio je u potpunosti ili djelomično zatvoren