Jedan od trojice mladića koji su maskirani u nedjelju napali i teško ozlijedili umirovljenika koji je čuvao terasu kafića u Puli u napadu je imao palicu s obilježjima navijača Dinama.

Galerija


Na palici se nalazi znak Dinama i naljepnica na kojoj piše ''Otpor sistemu'', a koja se može kupiti u fan shopu Bad Blue Boysa.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Luka Stanzl) Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici: Kamion se prevrnuo u sudaru s automobilom Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli

Podsjetimo, trojici mladića, među kojima je jedan pripadnik Hrvatske vojske, koji su u nedjelju pretukli 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesečni istražni zatvor.

U zatvoru su zadržani zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke. Radi se o dvojici 24-godišnjaka i 17-godišnjaku za koje se sumnja da su napali 69-godišnjaka nakon što ih je sat vremena ranije upozorio da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu.

Dok je sjedio na stolici, prišli su mu maskirani kapuljačama i tamnim kapama sa prorezima za oči (tzv. fantomkama) te mu je jedan od huligana zatvorenom šakom zadao više udaraca u desnu sljepoočnicu.

Kada je ustao kako bi pobjegao, drugi je na njega bacio stolicu, koja ga je udarila u desnu ruku. Potom ga je sustigao i gurnuo na kontejner, zbog čega je 69-godišnjak pao na pod.

Pretučeni Evelino Vale iz Pule pred novinarima je govorio o događaju koji je zgrozio hrvatsku javnost. Inače je u mirovini, a u kafiću u kojem je napadnut bio je na privremenom poslu. Kaže da se uskoro neće moći vratiti nazad na posao. Strah ga je i polomljene su mu kosti. (MT/Hina)

Glasnogovornica Zvezde postaje prava senzacija, a trener je na mukama