Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija upozorava

Niz prekršaja: Pijan vozio ženu i četvero male djece pa sletio s ceste, djeca ozlijeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Vinkovci-Jarmina, u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene. Prometna nesreća nastala je uslijed specifičnih okolnosti odnosno uzročnika, zbog čega policija vozačima skreće pozornost na prekršaje koji su zabilježeni u ovoj nesreći.

U četvrtak oko 18:50, 44-godišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola (1,8 promila), upravljao je osobnim vozilom, krećući se cestom Vinkovci-Jarmina, iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, nije prilagodio brzinu kretanja vozila zbog čega nije bio u mogućnosti skrenuti odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni.
Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedopušten način prevozio je djecu na zadnjem sjedištu.

Budući da svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu.

Policija ističe da je u ovoj nesreći počinjeno niz prekršaja (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice).

Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, dok su roditelji neozlijeđeni u prometnoj nesreći.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene