Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros su se u prolazu Maknare sudarili brod i brodica, pri čemu nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja mora, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


U 8,35 sati, prilikom plovidbe kroz prolaz Maknare, došlo je do sudara između broda Natalia, hrvatske državne pripadnosti, kojim je upravljao 42-godišnji kapetan iz Zadra, i brodice registarske oznake ZD 7203, kojom je upravljao 52-godišnji vlasnik-voditelj brodice iz Zadra.

Prilikom sudara došlo je do prevrtanja brodice, na kojoj se nalazio jedan član posade. Brodica je nakon prevrtanja dovedena u plovni položaj, te je uhvaćena u tegalj, i otegljena u luku Molat, radi očevida. Voditelj brodice nije ozlijeđen, kao ni itko od četiri člana posade broda Natalia, a nije došlo ni do onečišćenja mora. Nastala je manja materijalna šteta na brodici, dok brod Natalia nije pretrpio oštećenja.

Nakon obavljenog očevida i ispitivanja sudionika pomorske nezgode, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar, podnio je optužni prijedlog protiv zapovjednika i jednog člana posade broda Natalia, te voditelja brodice registarske oznake ZD 7203, navodi se u priopćenju. (Hina)
 

Vezani članci Znak zabrane kretanja po željezničkim tračnicama, ilustracija Nesreća na pruzi u Zagrebu, obustavljen željeznički promet: Vlak naletio na biciklista Policijski očevid Krš i lom na zagrebačkoj Aleji Bologne: U sudaru automobila ozlijeđene dvije osobe