Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema zagađenja mora

Nesreća na moru: U sudaru došlo do prevrtanja brodice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros su se u prolazu Maknare sudarili brod i brodica, pri čemu nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja mora, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U 8,35 sati, prilikom plovidbe kroz prolaz Maknare, došlo je do sudara između broda Natalia, hrvatske državne pripadnosti, kojim je upravljao 42-godišnji kapetan iz Zadra, i brodice registarske oznake ZD 7203, kojom je upravljao 52-godišnji vlasnik-voditelj brodice iz Zadra.

Prilikom sudara došlo je do prevrtanja brodice, na kojoj se nalazio jedan član posade. Brodica je nakon prevrtanja dovedena u plovni položaj, te je uhvaćena u tegalj, i otegljena u luku Molat, radi očevida. Voditelj brodice nije ozlijeđen, kao ni itko od četiri člana posade broda Natalia, a nije došlo ni do onečišćenja mora. Nastala je manja materijalna šteta na brodici, dok brod Natalia nije pretrpio oštećenja.

Nakon obavljenog očevida i ispitivanja sudionika pomorske nezgode, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar, podnio je optužni prijedlog protiv zapovjednika i jednog člana posade broda Natalia, te voditelja brodice registarske oznake ZD 7203, navodi se u priopćenju. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Sudar tramvaja i automobila u Zagrebu - 6 Manja šteta FOTO Nesreća u Zagrebu: Tramvaj naletio na automobil u zavoju

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene