Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo dva dana traje drama u Ulici 'Gromova' u Petrinji, gdje se 52-godišnji branitelj Nenad Vujanović, miran čovjek iz Petrinje, zabarikadirao u kuću i prijeti samoubojstvom. Jedini njegov zahtjev za sada je da se policija povuče.


Pedesetdvogodišnji umirovljeni natporučnik Hrvatske vojske srpske nacionalnosti, zatvorio se u ponedjeljak oko 16 sati u obiteljsku kuću u Ulici "Gromova" u Petrinji i prijeti da će počiniti samoubojstvo, a policija s njim još uvijek pregovara kako bi se ta situacija prevladala mirno.

Vezani članci Petrinja - 1 Petrinjski poduzetnici na rubu snaga od neizvjesnosti: "Dođe mi da zapalim sve, vjerujte mi... Umorni smo od svega" Donacije Ivanu Penteku i njegovoj obitelji Božić će dočekati u kući bez vode i sanitarnog čvora: "Osjećamo se ostavljeno, da nije bilo donacija..."

Prema riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra sisačko-moslavačke Policijske uprave Elvisa Gudeca hrvatski državljanin se jučer iza 16 sati zatvorio u svoju kuću u Ulici "Gromova" u Petrinji i prijeti da će počiniti samoubojstvo. 

Cijela je ulica blokirana, kao i prilazi kući, a u pomoć policajcima došla je interventna postrojba iz Zagreba. Prošle je noći, saznaje Petrinjski radio, branitelj tražio cigarete i gaziranu vodu, a začulo se i nekoliko pucnjeva iz kuće. 

Nenad Vujanović poslao je tijekom krize nekoliko stotina SMS poruka šalje, a cijelu prošlu noć razgovarao je samo s Mladenom Lončarom, načelnikom odjela za psihosocijalnu pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Policija, zapravo, i ne zna što da poduzme, budući je njegov jedini zahtjev da se policijske snage povuku.

No, kako je nemoguće utvrditi njegove slijedeće poteze ukoliko ispune njegove zahtjeve, policija i dalje drži položaje i pokušava uvjeriti Vujanovića da okonča dramu.

Posebno oprezno policija postupa jer se Vujanović ima dozvolu za posjedovanje oružja, a nema informacija raspolaže li s većim arsenalom kojim bi mogao ugroziti i sebe i policiju i susjede.

A upravo susjedi kažu da se radi o mirnom čovjeku koji nikad nije izazivao incidente i uglednom članu lokalne zajednice, lovcu i kinološkom sucu.

Njegovi suborci kažu kako je bio uzoran vojnik. 

Pregovarači MUP-a s njim razgovaraju i utvrđuju okolnosti koje su ga navele na taj čin. Neslužbeno se saznaje da su ljubavni problemi uzrok ove drame, odnosno, neriješeni imovinsko-pravni odnosi s Petrinjkom s kojom je branitelj bio u vezi, a koja ga je, navodno, zbog prijetnji prijavila policiji.