Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Bombom na policijsku ophodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U oružanom obračunu koji se jučer oko 18 sati dogodio u karlovačkom naselju Švarče između policijske ophodnje i naoružana Karlovčanina Z.M., teško je ozlijeđen Z.M., a lakše policajac I.M. (29).

Prema policijskom izvješću Z.M. je upotrijebio vatreno oružje i ručnu bombu prema policijskom službeniku I.M. (29) koji je uzvratio iz službenog pištolja i tom prilikom ozlijedio napadača, izvijestio je istražni sudac Ivan Perković. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti" Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima

Četveročlana policijska patrola oko 18 sati u naselju Švarča provjeravala je automobil Opel Corsa zbog toga što na stražnjem djelu automobila nije bilo registarske pločice, izvijestio je istražni sudac. 

U automobilu je zatečen Mario Tomičić, a dok je policija provjeravala podatke do njih je iznenada (kod trgovine Konzum) došao Zdenko M., te policajcima zaprijetio pištoljem i bombom.

Policajci su se bacili na tlo, a Zdenko M. se dao u bijeg. 

Uslijedila je potjera za njim, pucnjava, povratak na mjesto ispred Konzuma, te eksplozija ručne bombe, čije se krhotine nalaze i u parkiranim automobilima i u stanu na četvrtom katu obližnje stambene zgrade.

Na asfaltu parkirališta gdje je napravljen omanji krater, te na širem području pucnjave skupljaju se svi materijalni dokazi, a radi se i na široj kriminalističkoj obradi radi utvrđivanja motiva napada, kao i postoji li veza Opel Corce i Maria T. s napadačem, naveo je istražni sudac Perković.

Iz Ureda načelnika Policijske uprave karlovačke priopćeno je kako je Z.M. evidentiran od 1999. godine kao počinitelj 35 kaznenih djela u Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj županiji - i to za pokušaj ubojstva, razbojništvo, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, zlouporabu opojnih droga, teške krađe i prijetnje. Z. M. je je već bio na izdržavanju zatvorske kazne zbog razbojništava i teške krađe.

Razlozi napada naoružanog građanina na ophodnju koja je obavljala uobičajene poslove nadzora sigurnosti za sada nisu poznati.

Teško ozlijeđeniZ.M. podvrgnut je operativnom zahvatu u karlovačkoj Općoj bolnici.

"Kirurški tim koji je radio na zbrinjavanju ozljede debelog crijeva, zaustavio je prodor crijevnog sadržaja u trbuh. Drugi tim koji radi na spašavanju desne noge, još uvijek radi na saniranju komplicirane povrede bedrene kosti, te složenog krvožilnog spleta", izjavio je večeras za Hinu dežurni kirurg Opće bolnice u Karlovcu dr. Neno Božić. 

Potvrdio je da su ozljede teške.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene