Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati novinar i kolumnist Nacionala Srećko Jurdana završio je u nedjelju u policiji jer je pred očima 10-godišnjeg sina udario svoju suprugu Dušanku (51).


Novinar i kolumnist tjednika Nacional Srećko Jurdana prekršajno je kažnjen s 1500 kuna zbog nasilničkog
ponašanja u obitelji, odnosno jer je u subotu navečer pred
desetogodišnjim sinom udario 51-godišnju suprugu, a zbog toga je od danas i suspendiran u Nacionalu.

Vezani članci Josip Aladrović (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Aladrović: "Nikada nikome nisam sređivao mirovinu, a nisam ni komunicirao s Franjom Vargom" Utakmica Hajduka i Gorice (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Mladi navijač završio na sudu zbog fašističkog transparenta na Poljudu

Iz tog je tjednika priopćeno da se Jurdanine kolumne neće objavljivati dok se ne utvrdi što se dogodilo i je li bilo riječi o zlostavljanju. Ističu kako su se od svojih početaka sustavno zalagali protiv svakog nasilja i posebno svih vrsta obiteljskog nasilja te da je zbog toga i svoje vjerodostojnosti odluka o suspenziji opravdana i u ovome trenutku jedino moguća.

U Nacionalu kažu da ih je Jurdana o, kako kažu, obiteljskom incidentu "škrto i neprecizno obavijestio tek u ponedjeljak kasno poslijepodne".

"Podržavam odluku o suspenziji jer Nacional time pokazuje svoju principijelnost, no ja ću uskoro dokazati da je afera prenapuhana i predimenzionirana samo zbog mog imena", kazao je Jurdana, najavivši za sutra konferenciju za novinare na kojoj će se, kako tvrdi, pojaviti i njegova supruga te desetogodišnji sin.

Prema policijskom izviješću, Jurdanina supruga je u subotu nešto prije ponoći pozvala policiju rekavši da ju je suprug u
alkoholiziranom stanju ošamario pred desetogodišnjim sinom.

Jurdana je priveden na prekršajnu obradu, a potom ga je prekršajni sudac zbog nasilničkog ponašanja u obitelji kaznio s 1500 kuna.