Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitsko-dalmatinska policija utvrdila je kriminalističkom istragom osnovanu sumnju da je 69-godišnji načelnik općine Sutivana na Braču od 2006. do 2008. godine počinio više kaznenih djela kojima je oštetio općinski proračun za 953 tisuće kuna.


Policija je priopćila, ne navodeći da je riječ o načelniku općine, kako je utvrđeno da je 69-godišnjak, koristeći se svojim položajem, 63-godišnjakinji omogućio da vodi poslove za koje nije bio sklopljen ugovor. Poslove koje je obavljala naplaćivala je iznad propisanih tarifa i tako je stekla protupravnu imovinsku korist od 545 tisuća kuna, navodi policija.

Osim toga, 69-godišnjak je 2008. bez suglasnosti mjerodavnog tijela, sklopio sporazum s jednim poduzećem o financiranju radova, a zatim je od dvaju poduzeća naručio i izradu projektne dokumentacije vrijedne 367 tisuća kuna. Za plaćanje tog iznosa također nije dobio suglasnost mjerodavnog tijela. Također, navodi policija, u kolovozu 2008. rješenjem je oslobodio jednu obitelj od plaćanja komunalnih doprinosa u izgradnji objekta koji nije bio namijenjen rješavanju stambenog pitanja.

Protiv 69-godišnjaka i 63-godišnjakinje slijedi posebno izvješće Županijskome državnom odvjetništvu za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. (HIna)

Vezani članci Tornado poharao New Orleans - 5 VIDEO Razorni tornado poharao jug SAD-a: Jedna je osoba poginula, više ozlijeđenih Slika nije dostupna Prijavljeno 2,3 milijarde kuna šteta, a u proračunu osigurano – 20 milijuna
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju