Na graničnom prijelazu Tovarnik zapriječen je nezakonit unos u Hrvatsku 28.400 šteka cigareta marke Regina koje je u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka pokušao uvesti 52-godišnji bugarski državljanin.

Galerija


Na konferenciji za novinare u ponedjeljak na graničnom prijelazu Tovarnik, voditelj Odjela granične kontrole Policijske uprave vukovarsko-srijemske Josip Baotić rekao je da su kontrolom carinskih obilježja odnosno plombi na teretnom vozilu uočene preinake pa su obavili detaljan pregled vozila i pronašli ukupno 284.000 kutija odnosno 28.400 šteka cigareta marke Regina.

Vezani članci Duhanska industrija: BAT prijeti odlaskom - 4 Danas pada odluka? Ako duhanski div ostvari prijetnje više od 1600 ljudi završit će na cesti Slika nije dostupna Švercali cigarete i robu u vrijednosti 2,5 milijuna kuna!

Protiv 52-godišnjaka, koji je priznao počinjenje kaznenog djela, podnesena je kaznena prijava.

"Vozač je prijavio da prevozi hranu za ptice i PVC folije", rekao je pročelnik Područnog carinskog ureda Osijek Berislav Leko.

"Carinska vrijednost cigareta bez obračunatih davanja iznosi 2,8 milijuna kuna, a kada pribrojimo carinu, trošarinu i PDV dolazimo do ukupnog iznosa od 9,5 milijuna kuna", izvijestio je Leko te dodao da su cigarete bile namijenjene tržištu Italije. (Hina)