Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porazna crna policijska statistika za 11 mjeseci ove godine pokazuje da je na hrvatskim cestama poginulo 17 osoba više nego lani, a povećan je i broj teže i lakše ozlijeđenih za sedam, odnosno 9,5 posto.


MUP je danas objavio da je do kraja studenoga u prometu teško ozlijeđeno 270 osoba više nego u istom razdoblju lani, a lakše 1634.

Vezani članci Mještavi se protestno okupili na Iloviku - 2 Trebao je to biti projekt koji će im olakšati život, a sad ih tjera s otoka: "Kompletan način života nam je na pauziranju" Fail ''Majmune, tko ti je dao vozačku?!'' Takvu bahatost u prometu treba najoštrije kazniti

S tako poraznim podatcima ulazi se u prosinac u kojemu se, zbog božićnih i novogodišnjih blagdana i blagdanskog raspoloženja, kad se povećano konzumira alkohol, redovito iz godine u godinu raste broj nesreća s najtežim posljedicama.

Tako je već u prvih šest dana ovogodišnjeg prosinca poginulo devet osoba, a lani su u posljednjem mjesecu godine na cestama poginule 63 osobe.

Kako bi povećali sigurnost na cestama u vrijeme blagdana, u MUP-u najavljuju da će u "niz preventivno-represivnih akcija" uključiti maksimalan broj policajaca i svu raspoloživu tehniku te da će "pokriti" sve prometne pravce koji su se pokazali najopasnijima.

No u MUP-u kažu kako su svjesni da je prometna policija samo jedan od čimbenika koji utječu na smanjenje broja nesreća te da njihove mjere nisu dostatne. 

Stoga pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju
prometne propise.