Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MUP: Sve više poginulih na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porazna crna policijska statistika za 11 mjeseci ove godine pokazuje da je na hrvatskim cestama poginulo 17 osoba više nego lani, a povećan je i broj teže i lakše ozlijeđenih za sedam, odnosno 9,5 posto.

MUP je danas objavio da je do kraja studenoga u prometu teško ozlijeđeno 270 osoba više nego u istom razdoblju lani, a lakše 1634.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Dina Ćevid i Josip Mataija - 4 Edukacija ili represija? Produženi blagdanski vikend zavio je mnoge u crno: Kako promijeniti zastrašujuće brojke i je li sve na policiji?

S tako poraznim podatcima ulazi se u prosinac u kojemu se, zbog božićnih i novogodišnjih blagdana i blagdanskog raspoloženja, kad se povećano konzumira alkohol, redovito iz godine u godinu raste broj nesreća s najtežim posljedicama.

Tako je već u prvih šest dana ovogodišnjeg prosinca poginulo devet osoba, a lani su u posljednjem mjesecu godine na cestama poginule 63 osobe.

Kako bi povećali sigurnost na cestama u vrijeme blagdana, u MUP-u najavljuju da će u "niz preventivno-represivnih akcija" uključiti maksimalan broj policajaca i svu raspoloživu tehniku te da će "pokriti" sve prometne pravce koji su se pokazali najopasnijima.

No u MUP-u kažu kako su svjesni da je prometna policija samo jedan od čimbenika koji utječu na smanjenje broja nesreća te da njihove mjere nisu dostatne. 

Stoga pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju
prometne propise.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene