Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josip Mraović iz Gospića osuđen je danas na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno na tri godine zatvora zbog silovanja američke košarkašice Illishe Jarret u svojem hotelu u Gospiću 2005.


Presudu je donijelo sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Đurđa Jovanić. Ona je prilikom izricanja presude navela da je 59-godišnji Mraović 13. travnja 2005. ušao u sobu Jarret s namjerom da je spolno iskoristi. 

Vezani članci Ubojstvo Sarah Everard, mučan slučaj koji je zgrozio Veliku Britaniju Mučan slučaj koji je zgrozio Britaniju dobio epilog: Londonskom policajcu doživotna kazna za silovanje i ubojstvo Sarah Everard Slika nije dostupna Video: Mraović novinarima bacio kosti 'da se imaju oko čega klati'

Pritom ju je pokušao odvući prema krevetu te joj je, snažno
ju držeći rukom oko struka, prodro prstom u analni otvor što se izjednačava sa silovanjem, ustvrdila je sutkinja Jovanić. Nakon toga Jarret ga je izgurala iz sobe.

Obrazloženje presude nije bilo otvoreno za javnost, kao i cijeli
tijek suđenja na riječkom sudu.

>> Video: Pogledajte i poslušajte kako vrijeđa Joso Mraović novinare i "jeb... Novu TV"

Nakon izlaska iz zgrade suda Josip Mraović okupljenim je novinarima rekao da je presuda donesena pod pritiskom medija i političara, upitavši kako se sutkinja ne srami presude. Dodao je da je Jarret, vrijeđajući je pritom pogrdnim nazivima, cijeli slučaj izmislila, jer je željela otići iz Gospića i tamošnjeg košarkaškog kluba.

'Ovo je sramotno i nema šanse da će proć'. Ja se ne bojim. Sutkinja je ovu odluku donijela pod pritiskom medija i politike. Ne znam kako se ne srami te odluke', rekao je Mraović.

Na prvom suđenju na gospićkom Županijskom sudu pod predsjedanjem Branka Milanovića Mraović je bio oslobođen optužbi.

Vrhovni sud prihvatio je žalbu Državnog odvjetništva te je vratio predmet na ponovno suđenje pred posve izmijenjenim sudskim vijećem. 

U obrazloženju svoje odluke Vrhovni sud je naveo da je sudac pogrješno protumačio zakon, da su počinjene bitne povrede kaznenog postupka i da je pogrješno utvrđeno činjenično stanje. Glavna rasprava na riječkom sudu počela je u prosincu 2007.

Mraovićev odvjetnik najavio je podnošenje žalbe Vrhovnom sudu protiv ove odluke.

Današnje Mraovićeve prostačke ispade možete poslušati u priloženim videima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju