Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je kako je pronađen novac ukraden u nedavnom razbojstvu u Zagrebu za koje policija od ranije sumnjiči petoricu sudionika.

Galerija


Uz pronađene 322 tisuće kuna, policija je po Božinovićevim riječima pronašla i automobile koje su koristili u pljački.

Vezani članci Migranti - 3 Novi sustav na hrvatskoj granici: Policiji predano osam mobilnih termovizijskih kamera s vozilima za nadzor vrijednih gotovo 24 milijuna kuna Presica Nacionalnog stožera Važna novost o nošenju maski, Stožer uputio dramatičan apel građanima: ''Ako to ne učinimo, ponovno ćemo puniti bolnice i groblja...''

„Kao što smo prvi dan rekli, policija je ovom akcijom pokazala visoku razinu uvježbanosti, profesionalnosti i koordiniranosti, jer su u njoj sudjelovale interventna, specijalna, temeljna i kriminalistička policija“, rekao je Božinović novinarima na konferenciji za novinare održane na temu dovršene nabave policijske opreme i odore u 2017.

Zbog razbojništva nad zaštitarima i oružane pljačke nekoliko stotina tisuća kuna iz dostavnog vozila na raskrižju Ulice Grada Gospića i Slavonske avenije zagrebačka policija provodi kriminalističko istraživanje nad pet osoba koje povezuje s tim nedjelom.

Petorici osumnjičenoj za razbojstvo nad zaštitarima i krađu novca kuna iz dostavnog vozila na Žitnjaku zagrebački Županijski sud prije nekoliko dana odredio je istražni zatvor.

Svi su zatvoreni zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a jedan od njih, koji ima državljanstvo Srbije te BiH, i zbog opasnosti od bijega.

Protiv pljačkaške skupine u kojoj je i višestruko optuženi, ali nikada osuđeni Željko Vrbat, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog razbojništva, ali i prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice.  (Hina)