Policija kod opljačkanog kombija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Policija kod opljačkanog kombija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U Policijskoj upravi zagrebačkoj ističu da je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, pa ne žele davati detaljnije informacije.


Treći dan nakon spektakularne pljačke zaštitarskog kombija Mediteran Securityja u Ulici grada Gospića i još spektakularnijeg uhićenja peteročlane bande, koja je u pola minute i uz prijetnju automatskim puškama ukrala oko 320.000 kuna, policija je u golfu na području Novog Jelkovca pronašla zatvoreni kofer, piše Jutarnji list.

Vezani članci Pljačka bankomata Besramni lopovi iz Italije pokušali opljačkati bankomat usred karantene, na kraju se proslavili zbog traljavosti Opljačkano zaštitarsko vozilo na Žitnjaku (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Novi detalji pljačke na Peščenici: Policija uhitila još pet osoba, ukradeni novac još nije pronađen

Međutim, još nije poznato je li u njemu bio novac. U Policijskoj upravi zagrebačkoj ističu da je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, pa ne žele davati detaljnije informacije.

Podsjetimo, petorici osumnjičenih za razbojstvo nad zaštitarima i krađu 320 tisuća kuna iz dostavnog vozila sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor.

Protiv pljačkaške skupine u kojoj je i višestruko optuženi, ali nikada osuđeni Željko Vrbat, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog razbojništva, ali i prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice.

Razbojništvo nad zaštitarima dogodilo se u ponedjeljak, 18. prosinca u 7:45 sati u Ulici grada Gospića na zagrebačkoj Peščenici. Zaštitarima su pljačkaši zaprijetili vatrenim oružjem i odnijeli novac, no policija je ubrzo uhitila osobe koje se dovode u vezu s tom pljačkom.

Zanimljivo je da je isto dostavno vozilo zaštitarske službe opljačkano i u ožujku ove godine na zagrebačkim Sveticama.