Policija kod opljačkanog kombija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Policija kod opljačkanog kombija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U Policijskoj upravi zagrebačkoj ističu da je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, pa ne žele davati detaljnije informacije.


Treći dan nakon spektakularne pljačke zaštitarskog kombija Mediteran Securityja u Ulici grada Gospića i još spektakularnijeg uhićenja peteročlane bande, koja je u pola minute i uz prijetnju automatskim puškama ukrala oko 320.000 kuna, policija je u golfu na području Novog Jelkovca pronašla zatvoreni kofer, piše Jutarnji list.

Vezani članci Eksplozija bankomata, ilustracija U Poreču i Taru tijekom noći eksplodirali bankomati Opljačkano zaštitarsko vozilo na Žitnjaku (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Novi detalji pljačke na Peščenici: Policija uhitila još pet osoba, ukradeni novac još nije pronađen

Međutim, još nije poznato je li u njemu bio novac. U Policijskoj upravi zagrebačkoj ističu da je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, pa ne žele davati detaljnije informacije.

Podsjetimo, petorici osumnjičenih za razbojstvo nad zaštitarima i krađu 320 tisuća kuna iz dostavnog vozila sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor.

Protiv pljačkaške skupine u kojoj je i višestruko optuženi, ali nikada osuđeni Željko Vrbat, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu zbog razbojništva, ali i prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice.

Razbojništvo nad zaštitarima dogodilo se u ponedjeljak, 18. prosinca u 7:45 sati u Ulici grada Gospića na zagrebačkoj Peščenici. Zaštitarima su pljačkaši zaprijetili vatrenim oružjem i odnijeli novac, no policija je ubrzo uhitila osobe koje se dovode u vezu s tom pljačkom.

Zanimljivo je da je isto dostavno vozilo zaštitarske službe opljačkano i u ožujku ove godine na zagrebačkim Sveticama.