Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su susjedi osjetili neugodan miris iz stana na četvrtom katu u ulici Hrvatske mornarice 1, policija je pronašla tijela 67-godišnje majke i njezina 39-godišnjeg sina. Prema neslužbenim informacijama sin je ubio majku, a potom presudio i sebi.


Iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave je potvrđeno kako na pronađenim tijelima nema rana od vatrenog oružja, a na ženskom su tijelu bile vidljive ogrebotine. Navodno su i majka i sin bili psihički bolesnici, koji su se u posljednje vrijeme potpuno izolirali od okoline.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice Koronavirus Rodbinu uvjerio da ona ne želi razgovarati s njima: Šest godina skrivao majčinu smrt i dizao njezinu mirovinu

Sva su vrata i prozori u stanu bili zakucani čavlima. Majka i sin pronađeni su u različitim prostorijama u stanu.

Prema neslužbenim informacijama sin je ubio majku, zatvorio se u sobu u kojoj se ubio, i u kojoj je pronađen. Pretpostavlja se da su oboje bili mrtvi već duže vrijeme. 

Policija nije potvrdila uzroke smrti. 

Očevid je završen, a obavio ga je istražni sudac Županijskog suda u Splitu Stanko Grbavac. 

Tijela su nakon očevida prevezena na Patološki odjel splitske Kliničke bolnice kako bi se obdukcijom utvrdio točan uzrok smrti.