Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Lažnim ugovorom dočepao se grobnog mjesta te ga prodao za 500.000 kuna, ali plan mu propao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kako bi zaradio novac muškarac je krivotvorio ugovor o korištenju grobnog mjesta te je grob prodao, a materijalna šteta iznosi oko 500.000 kuna.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave i prijevare.

Sumnja se da je osumjičeni pribavio od druge osobe ili sam izradio nevjerodostojan Ugovor o pravu korištenja grobnog mjesta s datumom ovjere iz listopada prošle godine, između 35-godišnje korisnice grobnog mjesta i njega, prikazujući u Ugovoru da mu je oštećena ustupila pravo korištenja grobnog mjesta na groblju u Ulici Hermanna Bollea u Zagrebu.

Zatim je osumnjičeni u gradskom uredu uprave lažnim prikazivanjem činjenica, prilažući taj Ugovor kao vjerodostojan, doveo ovlaštene osobe u zabludu u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi i na taj način je oštetio pravu korisnicu grobnog mjesta. Navedenim nevjerodostojnim ugovorom je grobno mjesto i ustupio početkom veljače 2022. godine 47-godišnjakinji.

Pročitajte i ovo Policija: Ilustracija - 2 trojac završio iza rešetaka Prevarili 90-godišnjaka: Lažno se predstavili kao policajci pa istog dana završili u pravoj policiji

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 500.000 kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene