Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Kako bi zaradio novac muškarac je krivotvorio ugovor o korištenju grobnog mjesta te je grob prodao, a materijalna šteta iznosi oko 500.000 kuna.


Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave i prijevare.

Sumnja se da je osumjičeni pribavio od druge osobe ili sam izradio nevjerodostojan Ugovor o pravu korištenja grobnog mjesta s datumom ovjere iz listopada prošle godine, između 35-godišnje korisnice grobnog mjesta i njega, prikazujući u Ugovoru da mu je oštećena ustupila pravo korištenja grobnog mjesta na groblju u Ulici Hermanna Bollea u Zagrebu.

Zatim je osumnjičeni u gradskom uredu uprave lažnim prikazivanjem činjenica, prilažući taj Ugovor kao vjerodostojan, doveo ovlaštene osobe u zabludu u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi i na taj način je oštetio pravu korisnicu grobnog mjesta. Navedenim nevjerodostojnim ugovorom je grobno mjesto i ustupio početkom veljače 2022. godine 47-godišnjakinji.

Policija: Ilustracija - 2 Prevarili 90-godišnjaka: Lažno se predstavili kao policajci pa istog dana završili u pravoj policiji

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 500.000 kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju