Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trojac završio iza rešetaka

Prevarili 90-godišnjaka: Lažno se predstavili kao policajci pa istog dana završili u pravoj policiji

Policija: Ilustracija - 2
Policija: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 54 i 46 godina te 25-godišnjom hrvatskom državljankom, koje se sumnjiči za prijevaru na području Zadra. Oni su se 90-godišnjaku lažno predstavili kao policajci i ukrali mu ušteđevinu.

 

Zadarska policija javila je kako se svo troje sumnjiči da su se dogovorili i u jutranjim satima u srijedu telefonom nazvali 90-godišnjaka kojem su se predstavili kako službena osoba, a on im je predao novac od ušteđevine radi navodne provjere kad su došli kod njega oko 13:30.

Kod muškarca koji živi na gradskom predjelu Perići došli su automobilom osječkih registaracija, a osumnjičeni 54-godišnjak otišao je u stan kod oštećenog te se predstavljajući kao policajac od njega preuzeo preko 40.000 kuna u domaćem i stranom novcu.

Nakon preuzimanja novca udaljili su se s mjesta događaja drugim autom, BMW-om čakovečkih registracijskih oznaka, međutim ubrzo su ih na predjelu Bokanjca sustigli policijski službenici te svo troje priveli u prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađen na prijevaran način otuđen novac, koji je vraćen oštećenom vlasniku.

Pročitajte i ovo Europol LAŽNO SE PREDSTAVLJAO U velikoj međunarodnoj akciji Europola uhićen Hrvat: Sofisticiranim i višeslojnim prevarama izvukao najmanje 5 milijuna eura

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Policija još jednom apelira na građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve pokušaje prijevara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opljačkao je za 80.000 kuna Hitno donesite novac! Sirota bakica završila u raljama okrutnog prevaranta

"Posebno ističemo kako policijski službenici ne provode službene zadaće na način da telefonom traže od građana informacije o novčanicama niti traže od njih podizanje novca iz banaka. Ne puštajte neznance u svoj dom, ne odajte im privatne podatke putem telefona i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja", poručuje zadarska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene