Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađa iz policijskog skladišta

Krao pištolje iz policijskog skladišta pa lažno prikazivao stanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija traga za više od 500 pištolja nestalih iz policijskog skladišta u Soblincu kod Zagreba, a traga se i za kupcima tog oružja, preprodavačima i posrednicima u kupoprodaji, doznaje se od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca koji je potvrdio da su za sada osumnjičene tri osobe, među kojima i policajac zadužen za skladište.

Osumnjičeni policajac priveden je i zadržan u istražnom centru zagrebačkoga Županijskog suda, a ostala su dvojica puštena na slobodu. Sumnja se da je od 2006. krao pištolje i preprodavao ih, a krađu je prikrivao lažno prikazujući stanje u skladištu tijekom inventura i nadzora. Policajac je za sada prijavljen zbog pronevjere, s obzirom na to da je bio zadužen za to oružje, no nije isključeno da će do kraja istrage biti osumnjičen i za trgovinu oružjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ULOV SLOVENSKE POLICIJE Bosanski državljanin u autobusu krijumčario bombe i pištolje, sakrio ih u posude s hranom Slika nije dostupna NA PRIJELAZU BAJAKOVO Uhićen srpski krijumčar: "Pao" s desecima tisuća tableta i pištoljima Glock

>> Iz MUP-ovog skladišta nestalo više stotina pištolja

Riječ je o 549 pištolja uglavnom prikupljenih u MUP-ovim akcijama 'Zbogom oružje' i sličnim predajama oružja. Procjenjuje se da su vrijedni oko 30.000 kuna, a pretpostavlja se da je oružje ukradeno 2006. i 2007. Borovec je rekao da je u dosadašnjoj policijskoj istrazi pronađeno desetak pištolja te da se za ostatkom traga. Kazao je kako su osim policajca dvije osobe osumnjičene za kupnju pištolja, to jest nedopušteno posjedovanje oružja.

No s obzirom na veliku količinu nestala oružja te da kriminalističko istraživanje nije završilo, može se očekivati da će krug osumnjičenika u tome lancu trgovine oružjem biti puno veći. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene