Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Ovo najveća zapljena vatrenog oružja na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini", kazao je zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Predrag Jaružanin.


Više od 50 tisuća komada tableta s psihotropnim tvarima te devet pištolja marke Attack i Glock pronađeno je na graničnom prijelazu Bajakovo skriveno u teretnom vozilu srpskih registracija, a vozač, 44-godišnji srpski državljanin, uhićen je.

Vezani članci Mliječ su šverceri pakirali u vodu odgovarajuće temperature (Foto: PU Zagrebačka) Pokrenuta istraga protiv švercera jegulja koji su šokirali Hrvatsku: U koferima krijumčarili zaštićenu vrstu Pokušaj krijumčarenja u Srbiji (Foto: Uprava carina Srbije) Preuzeli 2400 litara nafte za krijumčarenje s broda na Dunavu pa pobjegli od carinika

Zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske policijske uprave Predrag Jaružanin izvijestio je kako je 50.900 tableta i devet pištolja pronađeno pri carinskoj kontroli, nakon čega je vozač uhićen te je danas priveden istražnom sucu vukovarskog Županijskog suda.

Napomenuo je kako je za kaznena djela zlouporabe lijekova te neovlaštenog držanja oružja zapriječena kazna od jedne do 12 godina zatvora po pitanju tableta, a šest mjeseci do pet godina kada je riječ o oružju.

"Ovo je najveća zapljena vatrenog oružja na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini. U 2016. godini imali smo ukupno 63 komada pronađenog različitog oružja, zbog čega su 33 osobe prijavljene nadleženim sudovima", naveo je Jaružanin.

Pročelnik Carinskog ureda Osijek Berislav Leko kazao je kako su lijekovi i oružje pronađeni skriveni u "tapecirungu" teretnog vozila, dok je u deklaraciji pisalo kako je riječ o prijevozu sušenog crnog ribiza. (Hina)