Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijao dvojac

Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile

Krali aute vučnim vozilom
Krali aute vučnim vozilom Foto: PU Zagrebačka
Policija je uhitila dvojicu mladića zbog sumnje u sedam krađa automobila i jedan pokušaj krađe.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom i 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam krađa te jedan pokušaj krađe.

Naime, sumnja se da su od 7. siječnja do 23. veljače ove godine, u pet navrata i to po danu, na području Maksimira i Novog Zagreba, dolazili na javna parkirališta. Koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, utovarili su na njega osobne automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili na zasada neutvrđenoj adresi te ih kasnije prodavali trgovačkom poduzeću koje se bavi reciklažom na području Jankomira.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude"

Također, sumnja se da su osumnjičeni u dva navrata i to 3. ožujka te 1. travnja, koristeći vučno vozilo namijenjeno za prijevoz automobila, marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka otuđili osobni automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka na području Novog Zagreba te osobni automobil marke Opel bez registarskih oznaka na području Maksimira na način da su ih uz pomoć sajle podigli na to vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru.

Krali aute vučnim vozilom Krali aute vučnim vozilom Foto: PU Zagrebačka

Sumnja se da su osumnjičeni 1. travnja, na području Novog Zagreba, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na parkiralištu u Balokovićevoj ulici pokušali otuđiti vozilo marke BMW talijanskih registarskih oznaka koristeći vučno vozilo, ali su ih spriječili policijski službenici te su uhićeni.

  Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste?

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 12.700 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene