Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove snimke napadača

Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude"

Aktualno Galerija Stravičan napad u Kaštelima Stravičan napad u Kaštelima Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Kaštelima - 1 Stravičan napad u Kaštelima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Kaštelima - 3 Stravičan napad u Kaštelima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Kaštelima - 4 Stravičan napad u Kaštelima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Stravičan napad u Kaštelima - 5 Galerija 1/6 >>
Stravičan napad u Kaštelima dogodio se u ponedjeljak oko 19:30. Naime, 58-godišnji počinitelj koji je otprije poznat policiji iz vatrenog je oružja propucao pripadnika HGSS-a, a potom i sjekirom napao drugog čovjeka koji mu je pokušao pomoći.

Mještani Kaštela i danas su u šoku. Tri prostrijelne rane i otvorenu ozljedu glave zadobila su dvojica muškaraca u sinoćnjem napadu u Kaštelima.

Policija je pretresla i stan počinitelja, kojem ovo nije prvi napad. Počinitelj napada na dva muškarca u Kaštelima oko 13 sati policijskim automobilom doveden je na pretres kuće.

Sve se odvilo sinoć oko 19:30 kada je osumnjičeni u pripadnika HGSS-a pucao tri puta, a drugog koji mu je krenuo pomoći udario sjekirom. Šokirani susjedi sve su snimili.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

"Zaprimili smo informaciju da je na području Kaštel Štafilića uporabljeno vatreno oružje, policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja. Tamo su se nalazila dva ozlijeđena muškarca. 46-godišnjak je imao ozljede od vatrenog oružja, a 49-godišnjak vidljive ozljede na glavi i krvario je", kazala je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Prvi napadnuti najgore je prošao. Ima rane po abdomenu, nadlaktici i natkoljenici.

"Trenutno je stabilno, ali još uvijek se nalazi u životnoj opasnosti. Drugi pacijent je zadobio otvorenu ozljedu glave, zajedno sa frakturom parijetalne kosti. Isto tako je pacijent stabilan i za njega možemo reći da je izvan životne opasnosti", ispričao je Josip Krnić iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Susjedi svjedoče o ponašanju počinitelja

Kaštelanskom ulicom sinoć su odjekivali jauci i zapomaganje, a ozlijeđenima su uskoro pokušali pomoći i drugi susjedi.

"Čula sam pucanj, ali mislila sam da su petarde. Iza toga je trčao ovdje dečko i nešto je psovao. Ja sam mislila da psuje nekoga što petarde baca. Tu sam trebala zatvoriti grilje jer ću ići spavati. Onda sam u ulici vidjela ljude, išla vidjet šta se dešava i vidim leži čovjek s jedne strane, leži s druge", ispričala nam je susjeda koja nije htjela pokazati svoje lice.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

58-godišnji počinitelj otprije je poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja.

Ispred kuće gdje se sinoć dogodio napad na dvojicu muškaraca, danas su se okupili susjedi koji nam govore kako godinama imaju problema s počiniteljem.

"On mi je razbio brisače tri puta, to je 180 eura svaki. Sve gume mi je probušio. Sve štete šta je mogao napraviti", rekao je revoltirani Robert Biluš.

Slična iskustva s napadačem s nama je podijelio još jedan susjed.

"Ljude terorizira te povlači neki konflikt, želi verbalne, fizičke obračune, ne znam", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Kako smanjiti vršnjačko nasilje? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Pretres stana završen je oko 17 sati, a kao pojačanje stigla je i specijalna jedinica policije.

Upucani muškarac član je HGSS-a, a jučer je nakon cjelodnevnog dežurstva doživio napad ispred kuće.

Nasilnik iz Kaštela prijavljen za dva kaznena djela

Splitska je policija završila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Kaštela protiv kojega su podnijeli kaznenu prijavu za ubojstvo u pokušaju, te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, doznaje se u policiji.

Sumnjiči se da je u večernjim satima u ponedjeljak, 1. travnja, u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46- godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka. U prijavi se navodi da su 46-godišnjak i 49-godišnjak zadobili teške tjelesne ozljede zbog kojih su hospitalizirani u splitskoj bolnici.

"Tijekom pretrage doma i drugih prostorija koje koristi 58-godišnjak pronađene su i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva. Utvrđena je sumnja da je 58-godišnjak ostvario kaznena djela ubojstvo u pokušaju i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku", rekli su u policiji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene