Tragedija u Karlovcu (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) - 4
Tragedija u Karlovcu (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) - 4

Karlovačka policija potvrdila je u četvrtak da je jučerašnjoj eksploziji u stanu u karlovačkom naselju Zvijezda prethodilo ubojstvo 64-godišnje žene.


Eksplozija se dogodila jučer oko 14:15 sati, a u prostoriji stana gdje je došlo do eksplozije, pronađen je onesviješteni 49-godišnji muškarac, dok je u drugoj prostoriji pronađeno mrtvo tijelo 64-godišnje žene.

Očevidom koji je uslijedio nakon gašenja vatre uzrokovane eksplozijom utvrđeno je da je žena usmrćena hladnim oružjem, navode iz policije, a prema neslužbenim informacijama riječ je o sjekiri.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u karlovačku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, nastale u eksploziji. Ravnatelj bolnice dr. Ervin Jančić izjavio je jutros Hini da je pacijent je živ, ali "pod sveobuhvatnim mjerama intenzivnog liječenja".

Na mjestu događaja očevidom je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Karlovcu, a danas će se s ciljem utvrđivanja svih okolnosti očevid nastaviti uz nazočnost vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba.

Stradao je bračni par Bajac, doznaje se. Zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Goran Franković potvrdio je Hini da su, osim stana obitelji Bajac, uništeni krovište i strop, a velika je šteta i na nekoliko ostalih stanova u toj stoljetnoj katnici iz dijela grada pod zaštitom konzervatora. (Hina)