Nasilje u obitelji, ilustracija
Nasilje u obitelji, ilustracija Foto: Getty Images

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg Kanađanina zbog sumnje da je silovao svoju suprugu, tukao je i nanio joj tjelesnu ozljedu. Djecu, starosti 4, 7, 10 i 12 godina tukao je i vrijeđao. U istražnom zatvoru je.


37-godišnjaka se tereti da je u tri navrata tijekom lipnja i srpnja 2020. godine, uz fizičko nasilje, silovao suprugu u obiteljskoj kući u okolici Zadra.

Vezani članci Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio Nasilje nad ženom, ilustracija Nasilnik tukao suprugu, vrijeđao ju i prijetio joj ubojstvom pred djecom: Sudac istrage odbio odrediti mu istražni zatvor

Sumnja da je 15. srpnja 2020. u obiteljskoj kući udario suprugu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede.

Od 15. srpnja 2019. do 15. srpnja 2020. u kući je suprugu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.

Sumnja se i da je u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom starosti 12 i 10 godina iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom starosti 7 i 4 godine nasilnički se ponašao prema njihovoj majci.

Osim toga, učestalo je tukao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj, priopćeno je iz Županijskog državnog odvjeništva u Zadru.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor.