Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 47-godišnjega hrvatskog državljanina zbog silovanja znanice, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava.


Zbog osnovane sumnje da je silovao hrvatsku državljanku, rođenu 1961. godine, osumnjičeni 47-godišnjak je nakon kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda.

Vezani članci Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić Načelnik PU splitsko-dalmatinske o lažnoj dojavi o bombi u avionu: "Tri i pol sata smo pretraživali zrakoplov, a odakle je došao poziv još istražujemo" Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Strava u Splitu: 60-godišnjak oko škola lijepio oglase za druženje pa više puta silovao maloljetnicu

"Oni se od prije poznaju, a osnovano se sumnja da je osumnjičenik počinio kažnjivo djelo silovanja 7. prosinca oko 17 sati u svojemu stanu, uz prijetnju ručnom bombom i fizičkim nasiljem", rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Marina Mandić. Radi zaštite žrtve, policija nije željela objaviti nikave pojedinosti.

Za kažnjivo djelo silovanja Kaznenim zakonom predviđena je zatvorska kazna od tri do deset godina.