Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izgorjelo još jedno vozilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozilo koje je noćas izgorjelo na Jezuitskom trgu ispred Galerije Klovićevi dvori namjerno je zapaljeno, a riječ je o kombiju u vlasništu galerije u kojemu nije bilo vrijednih umjetnina, doznaje se u zagrebačkoj policiji i Klovićevim dvorima.

Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj noćas oko 3 sata zapaljivom tekućinom polio prednji dio kombija "Iveco" i otvorenim plamenom zapalio tekućinu, nakon čega se vatra proširila na kabinu i ostale dijelove vozila koje je gotovo u potpunosti izgorjelo, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi" Prometna nesreća u Rugvici Užasna nesreća FOTO U prometnoj nesreći blizu Zagreba poginula dva motociklista, jedna žena teže ozlijeđena

Požar su ugasili vatrogasci, spriječivši da se vatra proširi i na
ostale parkirane automobile.

Materijalna šteta procjenjena je na oko 35 tisuća kuna, a u požaru nitko nije ozlijeđen.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba rekla je da je motiv paljenja kombija nepoznat.

Ravnateljica galerije Vesna Kusin izjavila je da u kombiju nije bilo nikakvih umjetnina i da su video kamere na ulazu u Klovićeve dvore snimile požar.

Izrazila je žaljenje što se to dogodilo jer im je kombi bio neophodan za obavljanje galerijske djelatnosti. Dodala je da je požar izbio samo na kombiju i da galerija ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Policijska istraga je u tijeku, a ako se ustanovi da je požar bio
podmetnut, za što baš ne postoje indicije, onda to smatram ne samo barbarizmom, nego terorističkim činom, kazala je Vesna Kusin.

Paljenje kombija najoštrije je osudio i ministar kulture Božo
Biškupić koji je jutros odmah došao na mjesto događaja. On smatra da je riječ o nerazumnom činu i napadu na slobodu umjetničkog izražavanja, a u njegovom priopćenju navodi se da je prije nekoliko dana na noćas zapaljenom vozilu ispisana riječ "ubojice".

Ovo je drugu noć za redom da u Zagrebu gore automobili. U noći s utorka na srijedu u podmetnutom požaru na Fallerovom šetalištu gorjela su četiri automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene