Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beatu Dobrotić, devetogodišnju učenicu 3. razreda OŠ "Novo Čiće", samo zato što se nasmijala jednom dečku iz razreda koji se ošišao na "nulericu", on i petorica njegovih prijatelja doslovce su je izgazili 3. listopada u školskom dvorištu.


Nesretna je djevojčica, na sreću, prošla samo s nekoliko modrica na nogama, no ostale su vrlo ozbiljne psihičke posljedice. Zbog stresa Beata ima stalne glavobolje i aritmiju srca.

Vezani članci Zvjezdana Bogdanović - 2 Još se čekaju rezultati nalaza slučaja iz Nove Gradiške, iz Ministarstva poručuju: "Mi ih požurujemo, ali izvide ne radimo mi" Jelena Veljača Jelena Veljača: "Ako sam nekom svojom ostrašćenom izjavom izazvala i mikrodio atmosfere linča prema socijalnim radnicima, želim se ispričati"

Beatina majka, Ljiljana Dobrotić ispričala je Večernjem listu da se Beata malo nasmijala jednom dečku zbog frizure. Nakon šestog školskog sata taj dečko i njegovih pet prijatelja sačekali su je u školskom dvorištu te ju napali.

Bacili su je na pod, a onda je istukli nogama te su gazili po njoj. No problemi su počeli sutra kada se Beata odjednom srušila u nesvijest. Prevezli smo ju odmah u KB Rebro na pregled kod neurologa i kardiologa koji joj je ustanovio aritmiju srca zbog stresa.

Uz to, Beata osam dana nakon nanesenih ozljeda osjeća glavobolje zbog čega mnogo spava rekla je Lj. Dobrotić. No, ono što Beatina majka nikako ne može shvatiti jest potpuna nezainteresiranost Beatine nastavnice i roditelja dječaka koji su je istukli. Nastavnica nije ni pitala kako se djevojčica osjeća i nitko od roditelja nije me nazvao i pitao što je s mojim djetetom.

Roditelji su malu Beatu odmah nakon incidenta premjestili u osnovnu školu u Vukovinu, a odsad će morati ići u 4 kilometra udaljenu školu.