Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bojan Gudurić, posljednji odbjegli od cijele galerije osumnjičenih atentatora predao se sam.


Bojan Gudurić u pratnji svog odvjetnika presinoć se predao banjalučkoj policiji. On je posljednje ime s USKOK-ove optužnice izvršitelja okrutnog atentata na Pukanića i Franjića u listopadu 2008. Gudurić tvrdi da je nevina žrtva podvale, što želi dokazati upravo na sudu u Hrvatskoj. U Srbiju, gdje je za njim također raspisana tjeralica zbog razbojstva, ne želi, jer se boji za vlastiti život.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

>> Sve je spremno za 'suđenje stoljeća'!

'Radi se o uplašenoj osobi, koja se boji da će ga netko likvidirati, da ne bi nesto drugo kazao, i zato je odlučio ne da ide pred pravosuđe Srbije', kaže odvjetnik Nenad Balaban. Gudurića se sumnjiči da je iz Srbije u Hrvatsku prebacio eksplozivnu napravu, podmetnutu pod Pukanićev Lexus, te ga pripravan držao na snajperskom nišanu, u slučaju da eksplozija ne uspije. Ključni dokaz njegov je DNK pronađen na puški.

Priznao da je bio u kontaktu s pronađenom puškom

'Ne negira činjenicu da je u nekom društvu, izvjesnog vremena prije ubojstva, bio 50 km od Zagreba, i da je u dotoku bila neka puška, koju je gledao i uzimao', kaže Balaban. No, Gudurić tvrdi da nikad nije služio vojsku te da se puškom ne zna koristiti, iako ga se povezuje s bandom koja je pljačkala diljem Srbije, gdje je protiv njega podignuta i druga tjeralica.

>> 'Gudurić je uvjeren da će u RH imati pravedno suđenje'

Do njegova povezivanja s egzekucijama u Zagrebu, bilo je manje poznato da je riječ o stručnjaku za eksplozive. Hrvatski MUP za informacije o Guduriću svojedobno je nudio i 100 tisuća kuna nagrade. 'Sasvim je sigurno da će Hrvatska tražiti izručenje', kratko je izjavio Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije. Gudurić je iz Banjaluke prebačen u ekstradicijski pritvor u Sarajevu, a odluku o tome hoće li biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji trebao bi donijeti državni sud u BiH u roku od nekoliko dana.