Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Đurović: USKOK se služi lažnim svjedocima, nema ništa protiv mene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ocrnio krunskog svjedoka na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića, šestooptuženi Slobodan Đurović u svojoj je obrani za lažno svjedočenje prozvao još neke svjedoke koji su potkrijepili tvrdnje tužiteljstva, među kojima i crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića.

Kao jedan od najvažnijih svjedoka tužiteljstva, Knežević je ranije suđenju izjavio da iza Pukanićevog ubojstva stoji 'duhanska mafija' koju predvode Stanko Subotić i crnogorski premijer Milo Đukanović. Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, kojega se tereti da je za Pukanićevo ubojstvo platio 1,5 milijuna eura, Knežević je nazvao 'premier ligom srpskih mafijaša', a Đurovića osobom visoko rangiranom u 'balkanskoj konfederaciji kriminala'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> Đurović: Iza Marjanovića stoji USKOK, a od mene je tražio mito

Đurović, kojemu se sudi zbog optužbe da je bio veza između svog kuma Jocića i petorice atentatora, Kneževića je danas nazvao šarlatanom koji se sudnicom koristio za 'iznošenjem svojih konstrukcija i pamfleta'. 'O cijelom slučaju Knežević nije imao osobnih saznanja, a sve o čemu je govorio pročitao je u štampi', kazao je Đurović.

'I Kosor nazivaju imenima pa ona ništa ne može s tim'

Tvrdi da je saznanja iz novina u svom svjedočenju iznosio i Dušan Erceg koji je s prvooptuženim Robertom Matanićem robijao u Sremskoj Mitrovici, gdje je Matanić navodno najavio Pukanićevo ubojstvo. Erceg je ispričao i da je Matanića u zatvoru posjetila osoba pod nadimkom Kardinal. No, iako se pod tim nadimkom u spisu spominje Đurović, svjedok je kazao da je riječ o drugoj osobi.

Đurović tvrdi da ga nitko nikada u njegovoj prisutnosti nije oslovio tim nadimkom, iako mu, kaže, USKOK već dvije godine to bezuspješno pokušava prišiti. 'I predsjednicu hrvatske vlade nazivaju imenima koja joj se ne sviđaju, a ona ne može ništa s tim', kazao je Đurović. Zaključio je kako je jasno da USKOK nema ništa protiv njega jer se u suprotnom ne bi morao služiti lažnim svjedocima.

'U ovu optužnicu ne vjeruje ni onaj tko ju je pisao. Ja sam taoc državnog odvjetnika koji ne želi da dođe do istine', rekao je Đurović, ističući da je 'čak i Gestapo provjeravao iskaze svojih doušnika'. Svoju obranu Đurović će nastaviti iznositi i u srijedu, kada bi trebao odgovarati na pitanja obrane, tužiteljstva i sudskog vijeća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene