Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 28 kaznenih djela

Aktivan odmor: Uhićeno dvoje Talijana koji su lažirali isprave i "besplatno" ljetovali u Hrvatskoj

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad Talijanima koji su u više navrata lažirali svoje osobne podatke i ljetovali po hotelima u Hrvatskoj koje nisu plaćali.

Trogirski policajci su u suradnji s policijom PU primorsko-goranske i PU karlovačke dovršili kriminalističko istraživanje nad muškarcem i ženom, državljanima Italije.

Prijavu su dobili trogirski policajci 1. srpnja da je dvoje stranih državljana u hotelu u Trogiru 26. lipnja 2022. godine iznajmilo sobu u kojoj su boravili do 1. srpnja, nakon čega su napustili hotel bez plaćanja za smještaj i usluge.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako su se osobe najvjerojatnije koristile krivotvorenim ispravama i lažno se predstavljali, kako ne bi morali plaćati usluge. Policajci su za njima raspisali potragu.

U nedjelju su ih policajci pronašli u hotelu na području Crikvenice. identitet im je naknadno utvrđen u službenim prostorijama jer muškarac nije kod sebe imao dokumente. Osobe su uhićene i istog dana odvedene u Policijsku postaju Trogir koja je za njima raspisala potragu, kako bi se nad njima provelo kriminalističko istraživanje.

Talijan, 61-godišnjak, je napravio 16 kaznenih djela - devet puta je krivotvorio isprave i sedam puta je učinio prijevaru. S druge strane je 35-godišnja Talijanka napravila 12 kaznenih djela - sedam puta je krivotvorila isprave i pet puta je učinila prijevaru.

Policija je navela u kojim su gradovima boravili u hotelima, bez plaćanja:

  • 19. lipnja 2022. - tri dana su koristili usluge hotela u Karlovcu, nakon čega su isti napustili ne plativši račun u iznosu 4575 kuna,
  • 22. lipnja 2022. - četiri dana su koristili usluge hotela u Fužinama, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu od 1660,60 kuna,
  • 1. srpnja 2022. - zajedno s državljankom Italije šest dana koristio usluge hotela u Trogiru, a istog su napustili ne plativši račun u iznosu 6744 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna lažni nalazi Krivotvorili i slali PCR testove u dom za starije: Osumnjičena šestorka u Zagrebu

Pročitajte i ovo Zgrade, ilustracija - 1 FANTASTIČNA ČETVORKA Zločinačko udruženje iz Pule: Zaradili 3,7 milijuna kuna prodajući nekretnine koje nisu njihove

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da su 61-godišnjak i 35-godišnjakinja u pet slučajeva prilikom ugovaranja mobilnih usluga lažno predstavljali.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja talijanski su državljani, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene