Koronavirus test, ilustracija
Koronavirus test, ilustracija Foto: Getty Images

Zagrebačka policija osumnjičila je šestero ljudi da su krivotvorili PCR testove koje su preinačene slali na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama.


Terete ih da su krivotvorili nalaze zagrebačke zdravstvene ustanove o negativnim PCR testovima za koronavirus izdane na ime 56-godišnjaka te negativan nalaz Zavoda za javno zdravstvo izdan na ime treće osobe.

Vezani članci Radnik - Ilustracija - 4 Ogroman broj samoizolacija teret za gospodarstvo: "Uobičajena stopa bolovanja nam je 4 posto, sada je oko 20. Svaki dan planiramo ispočetka" Zavod za javno zdravstvo u Mostaru Novi crni rekord po broju hospitaliziranih u mostarskoj bolnici

Te dokumente proljetos je preuzela 36-godišnjakinja od dvojice muškaraca s ciljem da ih prepravi kako bi ih drugi osumnjičenici koristili kao prave, utvrdila je zagrebačka policija.

Osumnjičenu 36-godišnjakinju terete također da je kao zaposlenica tvrtke iz Zagreba sa svog službenog e-maila, u namjeri da omogući i olakša preinaku PCR testova, nalaze dostavila na službeni e-mail kojeg koristi osumnjičena 42-godišnjakinja, također zaposlenica te tvrtke.

Starija osumnjičenica pritom je preinačila dostavljene joj PCR testove s ciljem da se takve uporabi kao prave i tako preinačene nalaze dostavila na službenu e-mail adresu 36-godišnjakinje.

Tada je 36-godišnjakinja nalaze dostavila na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama na širem zagrebačkom području gdje bi ih preuzeo 56-godišnjak te ih proslijedio 49-godišnjaku i 35-godišnjakinji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju