Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lažni nalazi

Krivotvorili i slali PCR testove u dom za starije: Osumnjičena šestorka u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija osumnjičila je šestero ljudi da su krivotvorili PCR testove koje su preinačene slali na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama.

Terete ih da su krivotvorili nalaze zagrebačke zdravstvene ustanove o negativnim PCR testovima za koronavirus izdane na ime 56-godišnjaka te negativan nalaz Zavoda za javno zdravstvo izdan na ime treće osobe.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Novi problemi Beroš o muljanju s COVID testovima i sinu HDZ-ovca: ''Mi nemamo veze s tim'' Martina Bolšec Oblak, reporterka Dnevnika Nove TV Afera s testovima Jesu li sporni testovi davali lažne rezultate? "Ako je netko zaista u originalnu kutiju stavljao zamjenske komponente..."

Te dokumente proljetos je preuzela 36-godišnjakinja od dvojice muškaraca s ciljem da ih prepravi kako bi ih drugi osumnjičenici koristili kao prave, utvrdila je zagrebačka policija.

Osumnjičenu 36-godišnjakinju terete također da je kao zaposlenica tvrtke iz Zagreba sa svog službenog e-maila, u namjeri da omogući i olakša preinaku PCR testova, nalaze dostavila na službeni e-mail kojeg koristi osumnjičena 42-godišnjakinja, također zaposlenica te tvrtke.

Starija osumnjičenica pritom je preinačila dostavljene joj PCR testove s ciljem da se takve uporabi kao prave i tako preinačene nalaze dostavila na službenu e-mail adresu 36-godišnjakinje.

Tada je 36-godišnjakinja nalaze dostavila na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama na širem zagrebačkom području gdje bi ih preuzeo 56-godišnjak te ih proslijedio 49-godišnjaku i 35-godišnjakinji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene