Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarska Policijska uprava potvrdila je da je 78-godišnji muškarac preminuo zbog posljedica smrzavanja. Također, zbog smrzavanja preminuo je i 60-godišnjak iz Udovičića kod Trilja, doznaje se u sinjskoj Policijskoj postaji.


78-godišnjem muškarac mještanin je Bukovića kod Benkovca.

Vezani članci Snijeg u Alpama, ilustracija Tragedija u Alpama: Dvije žene se smrznule, muškarac prevezen u bolnicu Sanja Jurišić Vesele turisti na plažama, ali ne vesele COVID brojke: "Turistički djelatnici strahuju od prekida sezone"

Kako je izvijestila policija, u zadarsku Opću bolnicu u nedjelju je dovezena osoba za koju je utvrđeno da su ju pronašli susjedi u mjestu Bukoviću pred obiteljskom kućom.

Njemu su djelatnici Doma zdravlja u Benkovcu pružili prvu pomoć, a nakon toga prevezli u zadarsku Opću bolnicu gdje je u rano popodne na Neurološkom odjelu preminuo od posljedica smrzavanja.

Mještanka čula zapomaganje

Jedna mještanka Trilja oko 4,20 sati čula je pozive u pomoć ispred svoje obiteljske kuće, pa je telefonom pozvala policiju. Oni su ispred kuće zatekli muškarca koji je ležao na tlu.

Prevezen je policijskim kolima u sinjsku Hitnu pomoć, no unatoč liječničkoj pomoći preminuo je oko 5,30 sati. Policija je očevidom utvrdila kako na tijelu nije bilo tragova nasilja, a nesretni muškarac je od ranije poznat po sklonosti alkoholu i lutanju izvan kuće.

Inače, u sinjskom je kraju već nekoliko dana temperatura ispod ništice, a jutros je u gradu izmjereno osam stupnjeva ispod ništice, dok je u Sinjskom polju i na triljskom području, gdje je pronađen preminuli muškarac, temperatura niža za još nekoliko stupnjeva.