Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozamašna zaliha

FOTO Držao privatno skladište oružja kod Biograda: Ni policija nije mogla vjerovati što su sve našli

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Policija otkrila hrpu oružja - 1 Policija otkrila hrpu oružja - 1 Foto: PU zadarska Policija otkrila hrpu oružja - 2 Policija otkrila hrpu oružja - 2 Foto: PU zadarska +0 Policija otkrila hrpu oružja - 3 Galerija 1/4 >>
Policija je tijekom pretrage na širem biogradskom području pronašla ručne bombe, streljivo i razna minsko-eksplozivna sredstva.

Biogradski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je temeljem naloga Županijskog suda u Zadru provela pretragu doma i ostalih prostorija koji osumnjičeni koristi na širem biogradskom području.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović plaća od 5000 eura Pogledajte Milanovićevo prepucavanje s novinarkom Dnevnika Nove TV: "Što to nije, prosim vas lepo, jasno?"

U pretrazi je pronađeno i oduzeto podosta toga, objavila je policija i pobrojala: 54 ručne bombe u drvenom vojnom sanduku, 11 komada antimagnetskih protutenkovskih mina, jedna minobacačka granata, 241 komada vojnog streljiva različitog kalibra i 48 komada pištoljskog streljiva raznog kalibra.

Tijekom pretrage pronađeno je i 11 komada lovačkih patrona, jedan pištolj, jedan spremnik za pištolj, 90 komada inicijalnih kapisli za streljivo, oko tri kilograma olovnih balina za punjenje sačmenog streljiva, dvije limene posude u kojima se nalazilo oko 300 grama baruta te oprema za punjenje lovačkih patrona.

Od osumnjičenog je oduzeta i jedna lovačka puška koju je legalno posjedovao.

Pronađeno oružje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te će biti zbrinuto prema pravilima struke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 67-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Pročitajte i ovo Otočje Orkney - 4 70 OTOKA Na sjeveru Europe sprema se odcjepljenje? ''Uskraćena su nam sredstva koja dobivaju druga područja''

Policija podsjeća građane da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te ih pozivaju da se riješe oružja bez sankcija.

Tijekom ove godine građani su nastavili s dragovoljnom predajom oružja i eksplozivnih sredstava policiji, a isto tako su po njihovom pronalasku pozivali policiju kako bi na siguran način izuzela pronađena minsko-eksplozivna sredstva i drugo oružje.

''Građani su na taj način otklonili opasnost iz svoje okoline i dali doprinos većoj sigurnosti svih nas, a ujedno su izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije'', napominju iz policije.

Tijekom prošlog mjeseca građani su policiji predali ukupno
4541 komad streljiva različitog kalibra, dvije ručne bombe, tri puške, jedan pištolj, dva spremnika za streljivo, šest mina te dva komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava

''Svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak'', istaknuli su iz policije.

Naglasili su i da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene