Sinoć se dogodila prometna nesreća pored Koprivnice u kojoj je vozač naletio na dvojicu dječaka na biciklima. Jedan dječak se s teškim ozljedama bori za život, dok je vozač s mjesta nesreće pobjegao. U prošloj godini to je napravilo čak 249 vozača.

Galerija


Devetogodišnji dječak koji je jučer teško ozljeđen prebačen je jutros u bolnicu u Klaićevoj. Podvrgnut je hitnom neurokirurškom zahvatu zbog obilnog krvarenja u mozgu. Dječak je stabilno, ali i dalje vitalno ugrožen.

Vezani članci Očevid, ilustracija Nevezan vozio prebrzo: Mladić automobilom sletio s ceste, udario u znak i stablo i poginuo Sudar Namjerno se zabio u taksi i produžio, a taksist nije mogao ni govoriti od šoka

"Sama ozljeda moždanih struktura je po svojoj definiciji teška ozljeda. Nadamo se najboljem ali teško je nešto prognozirati", kaže Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti.

Tragovi guma još su uvijek pred kućnim pragom, na mjestu gdje je automobil naletio na dječake. 

"Automobil je, uslijed neprilagođene brzine, sletio s kolnike i udario u dvojicu dječaka starosti 8 i 9 godina koji su se kretali biciklom na nepropisnoj strani kolnika", kaže Dijana Žagar iz PU koprovničko-križevačke.

Mještani koji su prvi pohrlili pomoći ozljeđenim dječacima danas ne žele pred kamere. Ipak rekli su nam kako je ovo uobičajeni put kojima djeca na biciklima idu u školu. Biciklistička staza je obećana ali još uvijek nije napavljena.

Najstrašnije od svega je, vozač je pobjegao s mjesta nesreće. Kasno sinoć, policija ga je locirala i uhitila. Nije bio pod utjecajem alkohola.

Poražavajući je podatak da je u koprivničkom kraju u posljednja 24 sata zabilježeno čak tri nesreće u kojima je počinitelj pobjegao. Još je alarmantniji podatak da je prošle godine čak 249 ljudi u učinilo isto.

Sanja Hrastić, sudska vještakinja za forenzičku psihijatriju, kaže da vozači nastoje izbjeći odgovornost za događaj i bježe iz straha od te situacije. "Moram isto reći da jedna emocionalno zrela, stabilna i odgovorna osoba, ne bježi, nego se zaustavlja i pomaže unesrećenima", kaže Hrastić.

Ipak većinu na kraju policija pronađe. Kazne za napuštanje mjesta nesreće s ozljeđenom osobom su od 3000 do 7000 kuna. Nisu velike, ali je zato moralna odgovornost neprocjenjiva.