Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeca zapalila auto Kirinove rođakinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Daljnjoj rođakinji ministra Kirina i jednoj od najboljih hrvatskih poslovnih tajnica u 2005. godini Ružici Kirin (57) u ponedjeljak oko 17.45 sati zapaljena je Mazda 323 ispred njezine zgrade u Hvarskoj 5 na Sigečici.

S ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom vežu je daljnje rodbinske veze o kojima Ružica ne želi pričati, odnosno, kako sama kaže, ne želi se na njih pozivati. Neslužbeno smo doznali da su njezin pokojni otac i djed ministra Kirina bili bratići, piše Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Rober Fico Ministar o sigurnosti Može li se u Hrvatskoj dogoditi atentat? "Na sigurnosti se stalno radi, ali nijedna država u svijetu to ne otkriva" Andrej Plenković - 2 Slaže se novi tim Plenković otkrio kojih se ministara neće odreći: "Sto posto će ostati, sa mnom su od prvoga dana"

Policija je danas izvijestila da je nepoznata osoba ispred prednjeg desnog dijela auta podmetnula neutvrđeni materijal poliven lakozapaljivom tekućinom i zapalila ga. Požar je zahvatio motor, instalacije, svjetlo, masku i branik, a šteta je procijenjena na oko 25.000 kuna.

Kada smo prvi put razgovarali s Ružicom Kirin, ona je posumnjala da su joj Mazdu zapalila djeca koja su se tog dana u obližnjem parkiću igrala vatrom. Dok su palila smeće u košu, tu je djecu vidio i rastjerao jedan njezin susjed, bivši policajac.

Međutim, nestašna se mladež, očito, odlučila na nešto zahtjevniji pothvat. 

- Pokraj auta je pronađena hrpa šibica, a i susjedi su vidjeli djecu kako se motaju oko mojeg auta, rekla nam je Ružica Kirin. Tijekom našeg razgovora Ružicu je nazvao susjed i javio joj da su odgovorni za paljevinu njezine Mazde 323 uhićeni.

Naime, riječ o dvojici učenika petog razreda osnovne škole, koje je policija, kaže Ružica, pronašla u školi.

- Navodno su mi ubacili šibicu u ventilaciju. Stvarno ne mogu vjerovati, ogorčena je Ružica. 

Naime, Ružica živi od 1500 kuna mirovine u stanu na Sigečici. Do prije godinu dana radila je kao glavna tajnica u Hrvatskim željeznicama, zbog čega je 2005. godine dobila nagradu za životno djelo kao jedna od najboljih hrvatskih poslovnih tajnica. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene