Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operativna akcija

Detalji rekordne zapljene droge u Pločama, poznata i ruta brodova: "Uspjeli smo to maknuti s ulica"

Aktualno Galerija Zoran Tikvica Zoran Tikvica Foto: DNEVNIK.hr Zapljena dubrovačke policije Zapljena dubrovačke policije Foto: DNEVNIK.hr +0 Rekordna zapljena droge u Pločama Galerija 1/3 >>
Planove krijumčarima kokaina i heroina opet je pomrsila policija na jugu zemlje. U luci Ploče ovoga puta rekordna zapljena.

U zadnja tri mjeseca zabilježene su dvije značajne zapljene droge u luci Ploče. ''Radi se o međunarodnim krijumčarskim organizacijama, izvidi su još u tijeku'', pojasnio je u Dnevniku Nove TV Zoran Tikvica, voditelj Službe krim-policije PU dubrovačko-neretvanske te dodao da o samim detaljima akcije još ne mogu govoriti.

Što se posade brodova tiče, Tikvica ističe da su se morali uvjeriti da oni nisu involvirani u ta kaznena djela. Dodaje da im posao otežava sve kreativnije skrivanje paketa droge. "U zadnje vrijeme, u prvih šest mjeseci prošle godine smo zaplijenili više od 700 kilograma kokaina, razbili dvije zločinačke organizacije, priveli nekoliko osoba i postigli intenzivnu suradnju s carinskom upravom", kazao je Tikvica te dodao da su se intenzivirali za pošiljke koje su njima značajne.

"Unatoč svemu, bilo je slučajeva kada smo radili pretrage koje nisu urodile plodom, ali ove dvije su značajne i uspjeli smo ih maknuti s ulica", zadovoljan je Tikvica.

Zoran Tikvica Zapljena dubrovačke policije (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznata je i ruta kojom se droga kretala. "Heroin je krenuo brodom iz Iraka, došao je u luku Ploče i trebao je stići do Belgije. Konačno odredište je predmet izvida. Što se tiče kokaina - krenuo je iz Kolumbije, došao u luku Ploče i brod je iz luke Ploče, nakon što smo mi izuzeli robu, otišao u luku Brindisi u Italiji, a sad se trenutno nalazi u jednoj od afričkih luka", pojasnio je Tikvica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neočekivani preokret Policija došla na očevid zbog požara u kuhinji pa ih šokiralo otkriće: Mladiću u kući pronašli velike količine droge, oružja, duhana...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna simptomi su vrtoglavica, mučnina slabost... Jeziva svjedočanstva šire se društvenim mrežama: Sve više djevojaka tvrdi da su im podmetnuli tzv. drogu za silovanje

Rekao je da je uvijek prisutna suradnja s kriminalističkom policijom. Tikvica je zadovoljan uspješnim radom na suzbijanju droge u luci Ploče. "Rekao bih da je to intenzitet našeg rada. Sve luke na Jadranu, pa i šire, problematične su u tom pogledu. Sve su pogodne za krijumčarenje droga, ali mi smo svojim operativnim akcijama spriječili veće krijumčarenje", kazao je Tikvica te zaključio da tu luku ne bi izdvojio kao bitnu luku za krijumčare. 

Više o rekordnoj zapljeni pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene