Obavijesti Video Pretražite Navigacija
heroin i kokain

VIDEO Pogledajte gdje su je skrivali: Policija pokazala detalje akcije u kojoj je zaplijenjena droga vrijedna 17 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska na konferenciji za novinare izvijestila je o zapljeni 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina, koji bi na crnom tržištu dosegnuli vrijednost od ukupno 17 milijuna eura.

Zapljene su rezultat dva međusobno nepovezana kriminalistička istraživanja, a za njih je zaslužna iznimno dobra suradnja PU dubrovačke s Ravnateljstvom MUP RH i Upravom carine RH.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Riječ o dosad najvećoj zapljeni heroina u Hrvatskoj, prije koje je rekordna zapljena bila ona od 140 kg heroina na graničnom prijelazu Bajakovo 2015. godine. Obje vrste narkotika zaplijenjene su u Luci Ploče, u dva odvojena slučaja. Heroin je zaplijenjen 11. listopada, a kokain 3. studenog prošle godine.

Heroin se nalazio skriven u olovnim kockama teškim čak 80 tona koje su prevožene brodom preko Turske, a bio je pakiran u 256 paketića. Kokain je u 54 paketića bio skriven u posebno izrađenom čeličnom spremištu magnetom i vijcima pričvršćenom u podmorskom dijelu broda, na oko 16 metara ispod površine mora. U akciji su sudjelovali i pripadnici ronilačke jedinice ATJ Lučko i Interventne policije iz Splita, objavila je PU dubrovačko - neretvanska.

Droga je bila namijenjena zapadnom tržištu, a nakon opsežno provedenih istraga te saslušanja zapovjednika brodova i posade utvrđeno je kako nemaju veze s ovom vrstom transporta. Istraga se nastavlja.

Načelnik Ivan Pavličević je istaknuo kako su ove zapljene dokaz ustrajnog i strpljivog rada policijskih službenika te policijske uprave, pri čemu je ostvarena sjajna suradnja s kolegama iz Zagreba i Splita te s Carinskom upravom. ''Zahvaljujući tome došlo je do zaista impresivne količine zaplijenjene droge, a što je ujedno i nastavak niza uspješnih zapljena velikih količina droge na području ove policijske uprave'', rekao je.

U posljednjih 10 godina ta je policijska uprava imala ukupno 9213 zapljena droge, u sklopu kojih je zaplijenjeno 767 kg kokaina, 289 kg heroina i oko 2,5 tone marihuane.

Ovim kriminalističkim istraživanjima su zaplijenjene različite vrste droga, pri čemu je važno znati da svaka ima svoje potpuno različite modalitete: od mjesta proizvodnje, načina skladištenja, krijumčarenja i, konačno, prodaje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene