Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkome Županijskom sudu objavit će se nepravomoćna presuda 20-godišnjem pripadniku BBB-a, optuženom da je 1. svibnja prošle godine u neredima tijekom utakmice Dinamo-Hajduk na maksimirskom stadionu bacio 'topovski udar' koji je policajcu Kristijanu Trokteru izbio oko.


Tijekom utakmice policija je na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona upotrijebila sredstva prisile kako bi spriječila napade navijača na zaštitare. Privedeno je 90-tak navijača. Pregledom videosnimaka tribine i drugim istražnim radnjama, policija je otkrila tko je od navijača bacio kobnu eksplozivnu napravu kojom je teško ozlijeđen Trokter.

Vezani članci Odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić Ugledna odvjetnica o oslobađajućoj presudi za uznemiravanje policajke: "Ovo je loš primjer sudske prakse koji obeshrabruje žrtve" Ivo Sanader na suđenju (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) Krivi su! Ivi Sanaderu šest godina, Hernadiju dvije godine za aferu Ina-MOL

>> VIDEO: 'Život ide dalje, pomirio sam se da nemam oko'

>> Platini zaprijetio Josipoviću izbacivanjem HNS-a iz svih natjecanja!

Nepravomoćna presuda bit će izrečena 10-ak dana nakon što se predsjednik UEFA-e Michel Platini na vlastiti zahtjev sastao s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te mu uručio ultimatum pisani ultimatum u kojem je stajalo da će, ukoliko RH ne riješi pitanje huligana, tj. ako idućih godina biti registriran ijedan ozbiljniji huliganski ispad hrvatskih navijača, hrvatski nogometni klubovi biti izbačeni iz natjecanja UEFA-e. 'Ukoliko ne sredite huligane, letite iz svih natjecanja', poručio je Platini Josipoviću.

Josipović je odgovorio da je svjestan problema s navijačima te da je Vlada RH pripremila novi Zakon s kojim bi se trebao riješiti taj problem.

Platini je tada zapravo krenuo na sastanak kod predsjednice Vlade Jadranke Kosor, no zbog prosvjeda na Markovom trgu, posjetio je predsjednika RH Ivu Josipovića.